НовиниЧеркащинаАграрії Черкащини намолотили три мільйони тонн зернових

Аграрії Черкащини намолотили три мільйони тонн зернових

-

- Advertisment -

На Черкащині було обмолочено зернових та зернобобових культур на площі 491 тис. га, що становить 74% до прогнозу. Наразі аграріями намолочено три млн. тонн зерна при врожайності 62,8 ц/га. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Кукурудза обмолочена на площі 204 тис. га, що складає 55% до прогнозу, намолочено 1,8 млн. тонн зерна при врожайності 88 ц/га. Соняшник обмолочений на площі 193 тис. га, або 95%, намолочено 615 тис. тонн при врожайності 32 ц/га. Соя зібрана з площі 101 тис. га, або 91% до прогнозу, намолочено 265 тис. тонн при врожайності 26 ц/га.

Також триває збирання цукрових буряків, які викопано на площі 7,8 тис. га, або 56% до прогнозу. Накопано 387 тис. тонн при урожайності 495 ц/га, вивезено 304 тис. тонн.

Найбільший вал зерна намолотили хлібороби у Чорнобаївському – понад 271 тис. тонн, Драбівському – майже 223 тис. тонн, Золотоніському – понад 223 тис. тонн і Шполянському – майже 202 тис. тонн районах.

Найвища урожайність зернових та зернобобових культур у Чорнобаївькому – 75,3 ц/га, Канівському – 75,3 ц/га, Драбівському – 74,6 ц/га, Золотоніському – 71,3 ц/га районах.

Поряд із збиранням врожаю, сільгосппідприємствами посіяно озимих зернових на площі 181 тис. га (87%) при прогнозованій площі 208,1 тис. га.

Сільгосптоваровиробниками продовжується закупівля мінеральних добрив для внесення їх під урожай наступного року. Станом на 24 жовтня, з урахуванням перехідних залишків придбано 51,2 тис. тонн, що становить 98% до заявки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині засіяли під озимі зернові майже 90% прогнозованої площі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині патрульні виявили наркотичні речовини у водіїв

Патрульні продовжують виявляти осіб із, ймовірно, наркотичними речовинами. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Недавно, виконуючи свої обов'язки...

На Городищині провели в останню путь старшого сержанта

Вчора, 15 квітня, на Городищині провели в останню путь старшого сержанта Сергія Шулюпенка. Про це повідомляє пресслужба Городищенської міської...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x