Online TV
НовиниАграрії Черкащини розпочали обмолот ранніх зернових культур

Аграрії Черкащини розпочали обмолот ранніх зернових культур

Сільгосппідприємства області розпочали збір ранньої групи зернових та зернобобових культур, зокрема озимої пшениці та озимого ячменю.

Про це повідомляють в Управлінні агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Відповідно до розрахунку по всіх категоріях господарств, загальна площа до збирання зернових становить 715 тис.га, із них: майже 250 тис.га – рання група.

Слід зазначити, що в області посіяли рекордні площі кукурудзи на зерно – 460 тис.га.

Крім того, площа до збору озимого ріпаку становить 13 тис. га.

Лідерські позиції за темпами збору утримують господарства Городищенського, Золотоніського, Чигиринського, Черкаського та Шполянського районів. Середня врожайність на зібраних площах озимої пшениці становить 40,8 ц/га та озимого ячменю – 34,2 ц/га.

Рясні дощі на більшості площ регіону, разом з високою вологістю повітря спричинили уповільнення темпів збирання ранніх зернових та зернобобових культур. За сприятливих агрометеорологічних умов, жнива ранніх культур планують завершити протягом двох тижнів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Дніпро в Черкасах "цвіте" і пахне, проте поки що є безпечним для купання.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

На Черкащині понад 50 дітей знайшли нові родини у 2025 році

На Черкащині відзначили День усиновлення: зустрілись з родинами усиновлювачів. Понад 50 дітей отримали нові родини у 2025 році, в...

Зусиллями «Батьківщини» зупинено наступ на свободу місцевого самоврядування

Завдяки зусиллям фракції «Батьківщина» зупинені наміри провладної більшості посилити в країні авторитаризм і позбавити місцеве самоврядування свободи в ухваленні...

Цікаве:

“Пакунок школяра”: як оформити і де витратити в Черкасах (ВІДЕО)

За програмою “Пакунок школяра” батьки першокласників уже почали отримувати...

ТОП-5 заправок для борщу, які зроблять його приголомшливо смачним

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, яку...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x