НовиниЧеркасиАби виховати патріотів: Черкаси побраталися із флотилією військово-морських сил...

Аби виховати патріотів: Черкаси побраталися із флотилією військово-морських сил України

-

- Advertisment -

Біля Черкаської міської ради замайорів прапор військово-морських сил України. Сьогодні, 8 червня, міськвиконком підписав меморандум про шефство та тісну співпрацю з Управлінням флотилії ВМС ЗС України. Для такої місії до Черкас приїхала ціла делегація військово-морських сил. Відповідний документ завірили своїми підписами мер міста Анатолій Бондаренко та командир флотилії, капітан першого рангу, командир морського тральщика «Черкаси» Юрій Федаш.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Основною метою підписаної шефської угоди є налагодження тісних зв’язків та плідна співпраця, піднесення престижу військової служби, військово-патріотичного виховання молоді Черкас та відновлення українських морських історичних традицій.

Відповідно до вимог меморандуму, виконавчий комітет буде сприяти у підготовці та відборі призовників для проходження строкової військової служби або військової служби за контрактом на кораблях (катерах), що підпорядковані флотилії BMC 3C України. Окрім цього, в Черкасах займатимуться налагодженням зв’язків між флотилією та громадянами.

«Наше завдання сьогодні – об’єднатися навколо ідеалів, незламності духу українців, навколо боротьби за нашу незалежність. Символом цієї боротьби у той період став екіпаж нашого тральщика «Черкаси», капітаном якого і був Юрій Федаш. Підписання меморандуму – це ще один доказ того, що наша співпраця буде продовжуватися та принесе користь як Черкасам, так і Україні. Угода свідчить про те, що наше місто і надалі буде допомагати ЗСУ стояти на сторожі наших кордонів. У межах шефської допомоги ми будемо допомагати чим зможемо, можливо вирішувати деякі господарські питання. Але найголовніша ціль підписання цієї угоди – виключно патріотичне виховання нашої молоді, залучення їх до цієї справи», – зазначив мер Черкас Анатолій Бондаренко.

За словами Юрія Федаша, Управління флотилії ВМС ЗС України було створено минулого року з функціями генерувань військово-морських сил: підготовка, персонал, технічне забезпечення. До складу управління підпорядковується 6 дивізійних надводних кораблі, які базуються в портах Одеси, Південного, Очакова, Бердянська. Також є корабельно-катерний склад, який базується в Маріуполі. Наразі в Управлінні займаються підготовкою сил, кораблів, катерів, суден, тактичних груп та передають їх до морського командування, яке відповідає за застосування.

«Ця угода дасть нам тісну співпрацю у розвитку Управління флотилії, співпрацю з молоддю, щоб вони поповнювали лави військово-морських сил України. Я думаю, що після підписання цієї угоди у нас будуть нові матроси, командири кораблів, командири бойових частин саме з Черкас», – зазначив Юрій Федаш.

Попередньо, угоду уклали на найближчий рік і про подальші умови співпраці будуть обговорювати згодом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах пройшов прем’єрний показ фільму про останній український корабель у Криму.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x