НовиниОсвітаЩоб відволікти дітей-переселенців від війни, у Черкасах проводять казкотерапію...

Щоб відволікти дітей-переселенців від війни, у Черкасах проводять казкотерапію (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У черкаській бібліотеці проводять мистецькі заняття для дітей з особливими потребами та дітей, які прибули у місто із “гарячих точок” України. Про це повідомляє власкор ВІККА-НОВИНИ.

Сестрички Кіра й Аліна розповідають зовсім недитячі історії. Дівчатка приїхали зі столиці у Черкаси у перші дні вторгнення росії. Живуть із батьками у родичів, навчаються дистанційно у рідній київській школі. Сьогодні прийшли на заняття з арт-терапії: малювати та слухати казку. Для них читає Анна Григорович – черкаська письменниця. В центрі оповіді дівчина, яка має музичний дар, але в той же час повинна здолати свої страхи.

АННА ГРИГОРОВИЧ, ЧЛЕН РОТАРІ-КЛУБУ «ЧЕРКАСИ-ЦЕНТР»

 Фентезійна історія, яка дитину занурює в добру  казку. І коли дитина співчуває цим персонажам, коли персонажі виходять із зони ризику, своїх труднощів, так і дитина виходить із атмосфери страху. Бо вона бачить: якщо у Єви вдалося, то і в мене все вдасться.

Казка «Три дні з життя Єви» багатовимірна. Видання містить QR-коди для відтворення музики, яка доповнює оповідь.

Заняття казкотерапії, які проводять за підтримки Ротарі-клубу, мають схвальні відгуки серед дітей та педагогів. Юні слухачі стають більш відкриті до мистецтва та сповнюються віри у добро.

АННА ГРИГОРОВИЧ, ЧЛЕН РОТАРІ-КЛУБУ «ЧЕРКАСИ-ЦЕНТР»

Оці запитання, коли дитина запитує, у неї горять очі,  «А де ви берете натхнення?». Вчора ми домовилися з одним чудовим хлопчиком, який сказав, що хоче стати письменником, тобто є відгук і кожного разу цей відгук мене дуже радує.

Серед слухачів казки є й діти з особливими потребами. Натхнена оповідкою, Дарія намалювала рояль. Та найбільше, зізнається, любить малювати природу.

Опікується особливими дітьми Тетяна Волочай. За її ініціативи до черкаської бібліотеки приходять письменники, художники, музиканти. З початком війни почала посильно допомагати родинам переселенців. Нині Тетяна шукає готових підтримати її добрі наміри.

ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ, ЗАСНОВНИЦЯ ГО «МИ Є ПОРУЧ»

Діти і психологічної підтримки потребують… Їм цікаво бути в соціумі, не сидіти вдома, а адаптуватися, знайомитися з містом.

У черкаській бібліотеці відзначають: діти переселенців, відкриті до спілкування і готові читати будь-що, аби відволіктися від темних думок. Спогади про війну у вихідців зі східних та північних областей ще свіжі. Про це свідчать їхні малюнки.

КАТЕРИНА ВЕРБІВСЬКА, ЗАВІДУВАЧКА ВІДДІЛОМ ЧИТАЛЬНИХ ЗАЛІВ

 Кольористика говорить: багато яскравих квітів у вазах, але столи на цих малюнках чорні. Тобто, війна із них іще не вийшла. Вона у них живе. Вона накрила їх отим воронячим крилом, яке гальмує їх».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x