НовиниЧеркащина50 мільйонів розбрату: черкаські депутати сперечались через виділення коштів...

50 мільйонів розбрату: черкаські депутати сперечались через виділення коштів на ОСББ

-

- Advertisment -

Закласти в проєкті бюджету на прийдешній, 2020-й, рік 50 мільйонів гривень задля співфінансування черкаських ОСББ. І тим самим виконати обіцянку міського голови, яку той нещодавно дав черкасцям та місцевим депутатам. З такою пропозицією виступили напередодні під час засідання бюджетної комісії обранці Олександр Згіблов та Олександр Радуцький. Віднайти необхідні мільйони пропонували з бюджету розвитку міста.

Таку пропозицію виявились готовими підтримати не всі члени профільної комісії. ЗА виступили лише 4 депутати, повідомляє кореспондент vikka.ua.

"Є речі, які для нас мають бути головними. Особливо враховуючи досвід і проблеми кількох попередніх років. Одна з таких речей – ОСББ", – наголосив Олександр Радуцький.
 

Представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які також були присутні ан засіданні комісії, додали: нові ОСББ будуть створюватись і в 2020 році. Адже багато будинків намагаються припинити співпрацю з управлінською компанією і переходити на самозабезпечення. Тому ті розрахунки і потреби, які є нині подали до департаменту ЖКК, будуть закономірно збільшуватись протягом року.

"От використають 20 мільйонів, які ми зараз закладемо, а через півроку будемо дивитись і додавати за потреби, – заперечив "батьківщинівець" Роман Діскант. – Ваша галузь і так фінансується найчастіше. 50 мільйонів – це забагато".
 

Директорка ж департаменту фінансової політики Тетяна Харенко впевнена: ОСББ не освоять ті 50 мільйонів, про які просять. Адже закладені цьогоріч кошти не використали. А в місті існують ще багатоквартирні будинки, яким теж необхідно буде фінансово підсобити.

"Ми пропонуємо вам скласти одну програму співфінансування як для багатоквартирних будинків, так і для ОСББ, – зазначили представниці об’єднань співвласників. – Однак ми хочемо з початку року розуміти, які суми закладені для нас. Аби не мати тих проблем, що маємо останні 3 роки. Коли роботи в будинках виконані, підрядники чекають, а нам немає чим розрахуватись. Бо ви через півроку зміни до бюджету не внесли і грошей на співфінансування не довиділили, а ми ходимо з протягнутою рукою".
 

"Вільнодемократівець" Василь Соломаха, який також прийшов підтримати ОСББ, попросив колег сприяти ініціативі співвласників робити їхні будинки кращими, енергоефективнішими та комфортнішими.

"Ми просимо вас, як владу, яка має більшість у міській раді, дайте меседж людям, що ОСББ – це добре, що їх потрібно створювати. Чого ви боїтеся людям сказати? Щоб вони мали стимул їх створювати й розвивати. Залишаться кошти – перенаправимо їх, – наголосив Соломаха.

 

Натомість Олександр Згіблов дав пораду ОСББ щодо стимулу владців співфінансувати їх:

"А ви роботи, які необхідно виконати по ваших будинках, доручайте підрядникам – фірмам, які належать або пов’язані з депутатами більшості. І зразу вам виділятиметься більше грошей – гарантовано. Я вам розкажу, хто чим займається, щоб легше було з підрядниками визначитись".
 

Зазначимо, бюджетна комісія зібралась погоджувати проєкт кошторису без самого проєкту. До нього за кілька годин до засідання вніс зміни виконком. Остаточного документу обранці за дві години так і не дочекались. Пропозицію підтримати його без обговорення і винести на розгляд сесії не підтримали опозиційні депутати. Кажуть: знайшли в ньому багато спірних пунктів, які не можна погоджувати тихо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на засіданні виконкому 24 грудня заступник міського голови Юрій Ботнар образився на голову ОСББ, мовляв, за "виставлений діагноз".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x