НовиниЧеркащина5 років умовно: суд виніс вирок Іллі Новікову (ФОТО)

5 років умовно: суд виніс вирок Іллі Новікову (ФОТО)

-

- Advertisment -

8 серпня Апеляційний суд виніс вирок 22-річному Іллі Новікову, якого звинувачують у вбивстві 29-річного Сергія Бондаренка під нічним клубом у Черкасах у жовтні 2016 року, передає кореспондент vikka.ua.

Новікова засудили за статтею 119 ККУ і дали умовно 5 років із випробувальним терміном два роки. Водночас він зобов’язався дотримуватись вимог із заяви, яку підписала потерпіла сторона: довічно забезпечувати матеріально, працювати по господарству, а основне – тричі на рік відвідувати могилу загиблого.

У ході судового засідання прокурори надали суддям клопотання про взяття обвинуваченого під варту. Клопотання до поліції надав громадський діяч Артур Чемирис, буцімто, Новіков перебуваючи під домашнім арештом, курив кальян в одному із місцевих барів. Про це свідчить й ексклюзивний відеозапис "ВІККИ", який обвинувачений заперечив і сказав, що "сидів удома й виходив лише в аптеку".

Під час допиту Ілля Новіков пригадав, як скоїв убивство. Переконує, що ненавмисно.

"У нас відбувся словесний конфлікт з образами, після того, як зіштовхнулись із потерпілим в коридорі закладу. Потім вийшли на вулицю, – каже обвинувачений. Камери відеоспостережень зафіксували, що ініціатором бійки був саме Новіков. – Я зробив перший удар. Взагалі, були три удари в обличчя, ще два не попав і один – коліном в живіт. Упав потерпілий від ляпасу в ліву щоку. Ніякої мети нашкодити цій людині не було, хотів, щоб він вибачився".

"Швидку" Сергію Бондаренку викликав товариш обвинуваченого.

Батьки загиблого, виснажені судовими засіданнями, які тривають вже майже два роки, згодились підписати заяви, аби Новікова не позбавляли волі, хоча їхній адвокат наполягала на притягнення до статті "Умисне вбивство".

"Ми підписали ці документи заради нашого сина. Хай відпочиває і дожидає нас. Ми не можемо його пробачити. Простимо, коли будемо відходити на той світ", – крізь сльози каже мати померлого.

Незважаючи на довгий перелік зобов’язань винуватця трагедії перед потерпілою сім’єю, остання не хоче бачити його. Основна вимога – держати в порядку могилу їхнього сина.

Нагадаємо, 17 липня Соснівський районний суд міста Черкаси засудив до 8-ми років позбавлення волі за тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до смерті. Крім того, суд змусив виплатити по 80 тисяч гривень моральної компенсації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очевидці у справі Новікова пам'ятають вбивчий вечір по-різному.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Відійшов у засвіти відомий черкащанин – автор прапору Черкас та гербу області

Відійшов у засвіти відомий черкащанин, чудовий майстер, народний художник України, Микола Теліженко. Йому було 73 роки. Про це на...

У Черкасах на Великдень посилено патрулюватиме поліція

Правоохоронці будуть забезпечувати безпеку під час богослужінь та зібрань вірян, а також координувати евакуацію у разі повітряної тривоги. Про...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x