Новини17-річний черкасець першим фінішував у Міжнародному запливі через Дніпро...

17-річний черкасець першим фінішував у Міжнародному запливі через Дніпро (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах пройшов шостий Міжнародний заплив через Дніпро. Понад два десятки учасників подолали 10 кілометрів через головну водну артерію України. Першим став молодий черкаський триатлоніст Максим Климович.

У запливі взяли участь як професіонали, так і любителі. Учасники стартували з лівого берега Дніпра поблизу села Чапаєвка, а фінішували у Черкасах. Для більшості учасників такий заплив – це випробування та перевірка власних сил.

Серед учасників запливу був німець Томас Реєз, який став одним з ініціаторів та головних спонсорів заходу. У змаганнях брали участь плавці з Черкас, Києва, Одеси, Львова, Дніпропетровська.

– Це вперше на запливі така велика кількість учасників. Але порівняно з іншими міжнародними змаганнями, де стартують сотні й тисячі учасників, то черкаському запливу ще є куди рости, – розповідає один з організаторів запливу Микола Чалов.

Першим дистанцію пройшов 17-річнийтриатлоніст з Черкас Максим Климович. Його час 2 години 16 хв. Максим лише на 1 хвилину перед фінішем випередив відому спортсменку Катерину Сюткіну.

– Я часто беру участь у різних змаганнях, але у запливі через Дніпро вперше. Хоч плавання – важкий вид спорту, але мені подобається, – розповів Максим.

Найстаршому плавцю, який подолав 10-кілометрову дистанцію, 62 роки. Петро Гемба приїхав до Черкас з Києва.

– Найважче мені було на першому кілометрі, здавалося, що він ніколи не закінчиться. Тому довго думав, що припливу останнім. А вже, коли побачив на горизонті фініш, то можна сказати, що ожив, – пригадує найстарший учасник.

Фото: Ольга Горіна

Одночасно з основним запливом цьогоріч проходила ще й естафета. Дистанцію розділили між командою з трьох осіб (на кожного понад три кілометри). За словами організаторів, у запливі було 4 команди: одна – столична, решта – черкаські. Одна з команд представляла управління ДСНС у Черкаській області та фінішувала третьою.

Дніпро підкорювали не лише дорослі, а й діти, щоправда на значно менших дистанціях: 150, 300 та 1000 метрів.

– Плавання на відкритій воді як вид спорту у Черкасах не представлений, але, незважаючи на відсутність великих призових, цьогорічний заплив став наймасовішим, – зазначив Президент федерації триатлону України Андрій Більда.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащани можуть актуалізувати свої військово-облікові дані у ЦНАПі

Публічне роз'яснення про оновлення військово-облікових даних в ЦНАПі опублікували на сторінці Черкаського Центру надання адміністративних послуг. 18 травня вступає в...

Черкаські студенти з викладачами створили книжкове дерево

У Черкасах відбулося відкриття інсталяції «Дерево знань», де у вільному доступі представлені десятки популярних книжкових видань. Про це йдеться...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x