додому Новини Черкащина 15 незаконних вирубок лісів на Черкащині виявили за півроку

15 незаконних вирубок лісів на Черкащині виявили за півроку

0

Рейдові бригади виявили 15 випадків незаконних рубок лісів на Черкащині за півроку. Сума заподіяних збитків – 714 тисяч гривень. Про це повідомила пресслужба Черкаського облуправління лісового та мисливського господарства.

На території держлісфонду було виявлено 15 випадків незаконних рубок – об’ємом 82,7 кубометрів  деревини. Сума заподіяних збитків становить  714 тис. грн. Всього від початку року  провели понад 600 рейдів. Лісівники передали матеріали шести справ до правоохоронних органів.

У держлісгоспах Черкащини постійно функціонує 34 рейдові бригади  з охорони лісового та мисливського фонду. Працівники державної лісової охорони згідно встановлених графіків патрулюють ліси, з метою попередження та виявлення незаконних рубок та інших лісопорушень.

Автомобілі держлісгоспів, задіяні у рейдових патрулюваннях, обладнані GPS-трекерами, а рейдові групи мають фото- та відеокамери. Також лісівники використовують фотопастки, які допомагають виявляти різного виду лісопорушення. Місця розташування фотопасток  постійно змінюють. Наразі їх 60 і заплановано закупити ще кілька десятків.

Як повідомляла vikka.ua, грози та шквали прогнозують на Черкащині на цьому тижні. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version