додому Новини Черкащина 1,5 млрд на резиденції: екснардеп від Черкащини розкритикував проект державного бюджету

1,5 млрд на резиденції: екснардеп від Черкащини розкритикував проект державного бюджету

0

Микола Томенко, голова громадського руху «Рідна країна» та депутат Верховної Ради кількох скликань, розкритикував проект державного бюджету України на 2023 рік. Свої думки він виклав на своїй сторінці в мережі Фейсбук

За його словами. Якщо читати пояснювальною записку до проекту бюджету. То здається, що все ніби нормально і сприйнятно. Є скорочення видатків на утримання влади, фінансування силових відомств, кошти на національну безпеку та оборону. Але є деякі моменти.

«Майже 11,5 мільярдів економії на утримання владців припадає, здебільшого, на управління та програми в гуманітарній та соціальній сфері. Так фінансування програм Міністерств охорони здоров‘я, освіти, спорту…скорочено більш як на 10 %. На практиці це означає зменшення реального фінансування не чиновників, а вчителів, викладачів, студентів, лікарів, тренерів…», – зазначив Микола Томенко

Розкритикував він і утримання Верховної Ради та офісу Президента. Адже за проектом бюджету утримання депутатів складатиме 2,6 млрди,  офіс Президента отримає 1 мільярд 49 мільйонів.

«І ще майже 1,5 МІЛЬЯРДИ на утримання резиденцій, лікарень, автобази, горілчаного і м‘ясо-молочних підприємств Державного управління справами при владі. Війна також не перешкода для фінансування парламентських партій та братніх до посадовців структур. Отож, на піар «депутатів-волонтерів» та їх партій передбачено 366 мільйонів гривень платників податків, також більш як 100 мільйонів закладено на так звані ПРАВИЛЬНІ ЗМІ», – зазначив Микола Томенко.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version