НовиниЧеркащинаЯк зберегти серце здоровим пояснила головна лікарка Черкаського кардіоцентру

Як зберегти серце здоровим пояснила головна лікарка Черкаського кардіоцентру

-

- Advertisment -

У Всесвітній день серця медики нагадали про важливість профілактики серцево-судинних захворювань та вчасного виявлення й діагностування хвороб «головного двигуна» організму. Про це йшлося на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Світлана Журба
ck-oda.gov.ua

За даними Черкаського обласного інформаційно-аналітичного центру медстатистики, у структурі загальної захворюваності дорослого населення Черкащини саме хвороби системи кровообігу займають перше місце. Їхня питома вага становить 31-35 %, розповіла в. о. генерального директора ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Наталія Видра.

– У структурі поширеності хвороб системи кровообігу на першому місці – гіпертонічна хвороба, на другому – ішемічна хвороба серця, на третьому – цереброваскулярна патологія, – розповіла вона. – Основними причинами виникнення серцево-судинних захворювань є стреси та психологічне навантаження, тютюнопаління, нездорове та неправильне харчування, малорухомий спосіб життя, брак фізичної активності. Та найголовніше – безвідповідальне, а інколи байдуже ставлення до свого здоров’я. Адже більшість дорослих не цікавляться своїм рівнем артеріального тиску, рівнем холестерину, цукру в крові, не вживають елементарних заходів щодо зміни свого способу життя, побутових звичок.

Найкращим способом суттєво знизити ризики виникнення серцево-судинних захворювань є їхня профілактика, зауважила головна лікарка Черкаського обласного кардіоцентру Світлана Журба.

– Ми відзначаємо день серця, аби звернути увагу спільноти саме на необхідності профілактики хвороб серця, а також їхніх причин, – відзначила вона. – Адже ці хвороби є лідерами за рівнем смертності та інвалідизації наших громадян. До прикладу візьмемо артеріальну гіпертензію, якою хворіють 33% осіб, віком від 18 до 65 років. Вона часто призводить до інших, більш складних захворювань. Адже в людей з підвищеним тиском у 3-3,5 разу частіше виникає ішемічна хвороба серця, стенокардія, інфаркти та інсульти. Саме тому важлива вчасна діагностика, лікування на сучасному технологічному рівні.

Читайте також:

Черкаська СБУ викрила окупанта, який вихвалявся своїм родичам, як нищив цивільних українців

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині підтопило поля та село Хрещатик

У зв’язку з весняним водопіллям оголошено ІІ рівень небезпеки. Унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхів’ї Кременчуцького...

На Городищині проведуть в останню путь захисника

Війна відібрала життя військового з Черкащини Олександра Подокоци. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Городищенської міської ради. Олександр Анатолійович Подокоца, який...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x