НовиниЧеркасиЧеркащанка, яка втратила чоловіка на фронті, виготовляє спорядження для...

Черкащанка, яка втратила чоловіка на фронті, виготовляє спорядження для його побратимів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Дружина Руслана Гордія Інна вішає на ялинку іграшку з його ім’ям. Руслан загинув захищаючи Україну від російських загарбників. Жінка часто приходить до Стели пам’яті – подивитися на його фото, розповідає журналіст ВІККА-НОВИН.

 ІННА ГОРДІЙ, ДРУЖИНА ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА

В мене дуже часто бувають моменти, коли гуляю по місту і спонтанно хочеться до чоловіка, хочеться про нього згадати, вшанувати його пам’ять.Котусик я його завжди називала. Русик-котусик. З любов’ю, ніжністю.

За життя Руслан Гордій устиг втілити у життя дитячу мрію дружини:  шити весільні сукні і танцювальні костюми для дітей. У пам*ять про нього Інна відновила швейну справу і власним коштом виготовляє усе необхідне для бійців. А починала шити іще для Руслана. Від балаклави до плитоноски

Ще тоді їх не видавали сильно. Шукала, бо тоді нааіть не було де взяти ні липучок, ні закльопок, нічого. Бачте, тут вони навіть різнокольорові. Виходили із ситуації з того, що було.

Руслан Гордій воював іще у 2015 році. Потім поїхав працювати до Німеччини машиністом баштового крану. Після повномасштабного вторгнення покинув роботу і повернувся до України. Загинув у 39 років поблизу Донецька. Протягом певного часу Інна не могла заходити до майстерні. Але знайшла в собі сили і продовжила шити за власний кошт для своїх братів, які воюють, та на замовлення волонтерів.

ІННА ГОРДІЙ, ДРУЖИНА ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА

Це наша мрія, яку він хотів для мене здійснити. Він хотів, щоб я відкрила власне ательє, щоб я розвивалася, щоб офіційно шила все. І все, що тут є, машинки, столи, все робив він. Коли він загинув, я місяці три не могла сюди зайти. А потім треба ж виходити до життя повертатися, діти ж і самій треба жити. Все як завжди. Можеш пошити термобілизну нашим хлопчикам?-Скільки? Які розміри?

У Лідії чоловік також загинув на фронті. Поблизу Сєвєродонецька отримав поранення, не сумісні з життям. Після втрати коханої людини Лідія присвятила своє життя волонтерству.

ЛІДІЯ СЕМЕНЮК, ВОЛОНТЕРКА, ДРУЖИНА ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА

Це і йде не тільки допомога військовим, це я і собі допомагаю.Це наповнює. Ти розумієш, що ти потрібна, що ти робиш корисну справу, відволікаєшся. І оця подяка військових це дуже дорого. Я думаю, він би пишався мною.

Окрім одягу, Інна шиє ляльки і продає їх з аукціону.

Лялька ручної роботи в українському стилі. Хочу до весни декілька штук зробити і для аукціону гарна версія буде. А ці кошти будуть на ЗСУ військовим на якісь потреби.

Інна каже, що не зупиниться до самої Перемоги. У цьому зараз сенс її життя.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x