НовиниКриміналЧеркащанин підроблював документи для виїзду ухилянтів за кордон

Черкащанин підроблював документи для виїзду ухилянтів за кордон

-

- Advertisment -

Черкащанин виявився організатором виїзду ухилянтів за кордон. Чоловіки намагалися перетнути кордон, пред’являючи підроблені документи, які свідчили про їхню багатодітність. Про це повідомляє пресслужба ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Один з учасників цієї схеми, 38-річний киянин, був затриманий Службою безпеки України в серпні. Він продавав одному з призовників, який мав одну дитину, фальшиві свідоцтва про народження ще двох дітей за вісім тисяч доларів.

Під час обшуку у затриманого були знайдені гроші, записи, листування з іншими учасниками схеми, готові пакети документів та інші матеріали, що свідчать про злочинну діяльність.

Організатором цієї незаконної схеми виявився 44-річний уроженець черкащини. Він забезпечував вибір клієнтів, надавав їм інструкції щодо перетину кордону, виготовляв підроблені документи та контролював їх доставку. Організатор також шукав охочих виїхати за кордон серед потенційних призовників, розміщуючи оголошення в інтернеті. Фальшиві документи коштували чотири тисячі доларів, і на їхній основі чоловіки мали законний підстави уникнути служби в армії та виїхати за кордон.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної схеми. Правоохоронці також встановлюють кількість осіб, які скористалися послугами зловмисників.

Читайте також:

На Черкащині за спробу рейдерського захоплення судитимуть двох осіб

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x