НовиниЧеркасиЧеркаський завод планує спрямувати 85 млн грн прибутку на...

Черкаський завод планує спрямувати 85 млн грн прибутку на покриття збитків

-

- Advertisment -

Наглядова рада ПрАТ “Юрія”, виробника молочної продукції під ТМ “Волошкове поле”, пропонує акціонерам відмовитися від дивідендів і спрямувати всі 85 млн грн чистого прибутку за 2022 рік на погашення збитків минулих періодів. Про це інформує сайт Open4business.com.ua.

Відповідне питання внесено до порядку денного дистанційних річних зборів 14 листопада цього року, йдеться в повідомленні компанії в системі розкриття НГКЦПФР.

2022 року “Юрія” отримала 85 млн грн чистого прибутку порівняно зі 160,82 млн грн чистого збитку 2021 року. Активи підприємства минулого року зросли на 26,9% – до 1,54 млрд грн, дебіторська заборгованість – на 16,7%, до 1,05 млрд грн, тоді як поточні зобов’язання – на 16,5%, до 1,70 млрд грн.

Вільні грошові кошти підприємства на кінець минулого року становили 176,7 млн грн порівняно з 7,394 млн роком раніше, тоді як запаси скоротилися незначно – до 163,1 млн грн з 168,9 млн грн.

У першому півріччі 2023 року “Юрія” збільшила виручку на 15,3% – до 801млн грн, отримавши 9,18 млн грн чистого прибутку проти 1,03 млн грн за аналогічний період минулого року.

У грошовому обсязі реалізації 43,3% припало на молоко і вершки (9,62 тис. тонн), 14,9% – на вершкове масло (374,6 тонн), 11,8% – на сметану (922,7 тис. тонн), 7,9% – на свіжий сир (343,1 тонна), 7,0% – на кефір (1,29 тис. тонн) та по 6,1% – на казеїн (160 тонн) і йогурт (740,7 тонн).

ПрАТ “Юрія” – правонаступник Черкаського міськмолокозаводу з проектною потужністю 25 тонн переробки сировини на день.

Компанія має дочірні підприємства “Юрія-2” – мережу фірмових магазинів і кіосків у Черкасах і “Юрія-транс” – автотранспортне підприємство, що доставляє сировину й матеріали на переробку, продукцію в торгові точки, а також надає інші транспортні послуги.

Сировинною зоною підприємства є Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Київська та Вінницька області. Збір молока здійснюється в більш ніж 200 населених пунктах.

Бенефіціарами підприємства є бізнесмени із Кропивницького Олександр та Андрій Табалови. Вони також володіють у Черкасах Черкаських КХП, де планують будинцтво млина, і хлібзаводами.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині підтопило поля та село Хрещатик

У зв’язку з весняним водопіллям оголошено ІІ рівень небезпеки. Унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхів’ї Кременчуцького...

На Городищині проведуть в останню путь захисника

Війна відібрала життя військового з Черкащини Олександра Подокоци. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Городищенської міської ради. Олександр Анатолійович Подокоца, який...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x