додому Новини Черкаси Черкаська художниця представила “Мистецтво на уламках війни” (ВІДЕО)

Черкаська художниця представила “Мистецтво на уламках війни” (ВІДЕО)

0
Ольга Курська

Мистецтво на уламках війни. У Черкасах відкрили виставку Ольги Курської. Артефакти війни художниця перетворила на витвори мистецтва. Повідомляє власкор телеканалу ВІККА

Усього в Музеї «Кобзаря» представлено 58 картин. Ще 15 експонатів – арт об’єкти, створені з військових атрибутів. Зображення синьо-жовтого серця стало центральним. В ньому міститься уламок снаряда, який витягли із тіла пораненого захисника. 

YouTube video player

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ 

Є роботи, які створені безпосередньо після якогось інфоприводу важкого і болючого і вони там зроблені за годину, за півтори, за дві. А є роботи, які я малювала протягом місяця чи півтора і я їх там обдумувала, пропрацьовувала в кілька етапів і інших технік. 

Картини Ольга Курська створювала під час масованих обстрілів та відключень світла, тож більшість із них написані аквареллю. Художниця зізнається: це найзручніший варіант в складних умовах. Мотивують до творчості новини: каже, свої емоції переносить на полотно. 

Ольга Курська

ОЛЬГА КУРСЬКА, ХУДОЖНИЦЯ 

Я мрію продовжувати цю виставку до перемоги, потім створити кілька робіт присвячених перемозі і сподіваюсь що вони оселяться в якомусь музеї і буде там як хронологія, як певний літопис події, але через образотворче мистецтво, щоб наші наступні покоління пам’ятали кожну подію. Тому що, на жаль, пам’ять стирає якісь важливі події, залишається щось уривками, а через мистецтво можна закарбувати їх навіки.

Дивіться також:

Черкаські військові врятували ікони з палаючого будинку в Бахмуті (ВІДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version