додому Новини Кримінал Черкаська прокуратура інкримінує злочинному угрупуванню телефонне шахрайство: їм загрожує до 12 років

Черкаська прокуратура інкримінує злочинному угрупуванню телефонне шахрайство: їм загрожує до 12 років

0

Прокурори Черкаської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи, які вчинили телефонне шахрайство та легалізували кошти, здобуті цим шляхом. Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, організатор угруповання телефонував на випадково обрані номери мобільних телефонів. Він представлявся родичами або знайомими потерпілих, та просив позичити гроші, мотивуючи це раптовими складними життєвими обставинами. Потерпілі без перевірки перераховували гроші за вказаними реквізитами.

До своєї схеми збагачення організатор залучив двох осіб. Один з них відкрив в різних банках декілька рахунків для використання при перерахунку потерпілими коштів та подальшого їх виведення в готівку.

До злочинних повноважень іншого учасника входило зберігання одержаних шахрайським шляхом коштів та вжиття заходів, спрямованих на продовження злочинної діяльності групи, в тому числі придбання нових сім-карт та передача їх у місця позбавлення волі організатору.

За результатами слідства, зловмисники заволоділи понад 170 тисячами гривень грошових коштів громадян. У разі доведення вини усім членам організованої групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Правоохоронці зупинили незаконний вилов риби в Каневі

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version