НовиниЧеркащинаЧеркаська прокуратура повернула громаді прибережні ділянки

Черкаська прокуратура повернула громаді прибережні ділянки

-

- Advertisment -

Черкаська обласна прокуратура тривалий час боролася в судах з незаконною передачею 10 земельних ділянок водного фонду загальною площею гектар, їх вартість становила понад 28 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Початково прокуратура виявила, що у 2014 році була безпідставно передана власність на ці земельні ділянки громадянам для будівництва приватних дач. Прокуратура подала судовий позов і довела, що ці ділянки були незаконно набуті у приватну власність як землі для відпочинку, оскільки вони розташовані на прибережній захисній смузі річки Вільшанка і Вільшанської захисної дамби, і можуть призвести до серйозних наслідків, таких як пошкодження гідротехнічних споруд, затоплення населених пунктів і сільськогосподарських угідь.

У 2016 році суд задовольнив позов прокуратури, скасувавши рішення Черкаської РДА щодо передачі цих земельних ділянок. Проте пізніше виявилося, що право власності на ці ділянки декілька разів переходило за договорами купівлі-продажу, поділу і об’єднання.

У 2019 році прокуратура знову подала позов, щоб повернути ці земельні ділянки у власність держави. Проте суд відмовив у задоволенні позову.

Черкаська обласна прокуратура не припинила боротьбу і подала новий позов, щоб усунути перешкоди місцевій територіальній громаді щодо користування цими земельними ділянками водного фонду. Лише в апеляційному суді цей позов було задоволено.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані провели в останню путь молодшого сержанта

Жителі Уманської громади провели в останню путь воїна-захисника - Сергія Олександровича Дахова. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина...

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x