додому Новини Черкаси У черкаському садку сплели більше 200 маскувальних сіток для військових (ВІДЕО)

У черкаському садку сплели більше 200 маскувальних сіток для військових (ВІДЕО)

0

У черкаському дитсадку організували виробництво маскувальних костюмів та сіток для військових. Повідомляє власкор ВІККА

Працівниці садка за більше ніж рік стали у своїй справі профі. Тетяна Іванівна може розповісти про виготовлення кікімори усе.

ТЕТЯНА СИДОРЕНКО, ПОМІЧНИК ВИХОВАТЕЛЯ

Оце спинка. Потом в’яжемо рукава. Потом в’яжемо капюшон. І в нас тут зшивають. І получається як пальто. І коли вони одягнули це, їх не видно. Вони як зайчики.

Починали плести сітки та кікімори із тканини. Тоді один маскувальний костюм був важчий — близько 5 кілограмів. Зараз одна кікімора важить близько півтора кілограма — завдяки спеціальному матеріалу спандбонд. Легкі і практичні вдаються сітки — незалежно від розміру.

ЛІЛІЯ ЄРМОЛЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ДНЗ «ЛАСТІВКА»
Ця сіточка важить всього на всього можливо кіла півтора-два. На хвилиночку, тут 70 квадратів. Вона не промокає, дуже легка, зручна і практична.

Керівниця садка пригадує: коли почалася війна, не могли сидіти склавши руки. Тож із весни 22 року дотепер виховательки невтомно волонтерять.

У черкаському дитсадку організували виробництво маскувальних костюмів та сіток для військових

ЛІЛІЯ ЄРМОЛЕНКО, ЗАВІДУВАЧКА ДНЗ «ЛАСТІВКА»
Під час повномасштабного вторгнення звісно всі були в шоці, але шок тривав недовго. Ми розуміли : щось треба робити, щоб допомогти нашим військовим.

Спочатку на матеріали складалися власним коштом, згодом відкрили волонтерський рахунок для збору донатів. На рахунку колективу садка вже 220 кікімор та 73 сітки різного розміру. Звідси уже не раз передавали військовим медикаменти, окопні свічки, шкарпетки, ласощі.

ВІТА БУЗЬКО, ПСИХОЛОГ
Ми намагаємося по максимуму виконувати те, що просять військові. Дівчатка в нас печуть енергетичне печиво, горіхи з медом, передають багато продуктів харчування. Нещодавно у нас був осінній ярмарок, на зібрані кошти були придбані турнікети для хлопців.

Уже місяць як жінки плетуть сітки зимові — білого кольору. Кажуть, знайти час на добру справу нескладно, якщо мати на те бажання.

ВАЛЕНТИНА ЗАХАРЕНКО, ВИХОВАТЕЛЬ-МЕТОДИСТ
Годинку-півтори я завжди знаходжу. Без цього не можемо. Завдяки тим, хто зараз на передовій, ми маємо змогу працювати, спокійно спати вдома.

Дивіться також:

Після ракетного удару по Черкасах два будинки ще досі залишаються без газу

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version