НовиниЧеркасиУ Черкасах чоловік відсудив у міської влади 60 тис...

У Черкасах чоловік відсудив у міської влади 60 тис грн: на нього впало дерево

-

- Advertisment -

Соснівський районний суд Черкас зобов’язав Черкаську міськраду виплатити місцевому жителю 60 тис. грн у вигляді компенсації моральної шкоди. На позивача впало дерево, через що в нього почалися “душевні хвилювання та моральні переживання”. Про це пише сайт Обозреватель.

Фото Олександра Задніпряного

Подія сталася у вересні 2022 року. 19 вересня чоловік, який до того ж є адвокатом і головою ОСББ «Ярославська,30», вигулював собаку. По вулиці Вергаю на нього впало дерево.

Після цього, як йдеться у рішенні суду, “у позивача почалися душевні хвилювання та моральні переживання через, як виявиться пізніше, повну бездіяльність відповідачів”.

Фото Олександра Задніпряного

В результаті позивач потрапив до лікарні, пропустивши свій день народження, день народження кума (про що повідомив у суді) та день народження свого батька. У лікарні він провів тиждень.

“Під час перебування у лікарні через свій фізичний стан позивач переживав за свої посадові обов’язки голови правління ОСББ “Ярославська, 30″ та обов’язки, пов’язані з адвокатською діяльністю”, – йдеться у матеріалах справи.

Суд ухвалив рішення стягнути з Черкаської міської ради на користь позивача моральні збитки в розмірі 60 тис. грн. грн.

Це не перший випадок, коли міська влада вимушена сплачувати компенсацію за пошкодження майна. Черкаська міська рада та Департамент ЖКК мають сплатити 720 тис за пошкоджений автомобіль, 30 тис грн. моральної шкоди власнику і майже 10 тис грн судових витрат.

Майже рік знадобилося черкащанину Олександру, щоб відсудити збитки, нанесені йому і його автомобілю. У червні минулого року на вулиці Благовісній навпроти Центрального ринку на Audi А-8 впало дерево. Тоді, щоб розчистити дорогу від гілля, довелося навіть перекривати рух транспорту цією ділянкою.

Черкащанин звернувся до суду. Він вимагав відшкодувати йому моральні і матеріальні збитки на суму близько 1,2млн грн., з яких за моральні страждання просив 300 тис грн.

Суд вивчив доказову базу. З’ясувалося, що причиною падіння дерева послужило те, що під час ремонту тротуару «була пошкоджена коренева шийка дерева» і не було облаштовано «кореневої лунки», що могло, на думку суду, спричинити падіння дерева.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Тальному проведуть в останню путь загиблого воїна

В останню путь проведуть захисника Юрія Болинця, чиє серце перестало битися 30 квітня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба...

На Черкащині СБУ заблокувала чергову схему виїзду за кордон «ухилянтів»

У Черкаській області Служба безпеки затримала організатора злочинної схеми нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Інформує Управління СБУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x