НовиниБезпекаУ Черкасах у парку на кілька годин розгорнувся військовий...

У Черкасах у парку на кілька годин розгорнувся військовий підрозділ (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Познайомитися з військовими, приміряти бронежилет і побачити, чим б’ють ворога на східному фронті. У парку Сосновий бір власний захід провели тероборонівці. повідомляє власкор ВІККА.

Волонтерки Катерина і Валентина пригощають відвідувачів парку варениками. Разом із тим, збирають донати на підтримку збройних сил.

КАТЕРИНА І ВАЛЕНТИНА, ВОЛОНТЕРКИ

Ми допомагаємо більше собі, щоб наші військові захищали нас. Збираємо на 115 бригаду, 2 батальйон на акумуляторне устройство.

Активістки зазначають: долучаються до допомоги військовим постійно.

КАТЕРИНА І ВАЛЕНТИНА, ВОЛОНТЕРКИ

Я буквально декілька днів назад приїхала з того напрямку, зустрічалася з нашими хлопчиками. Дуже важко їм. На куп’янському напрямку не вистачає ні дронів, ні тепловізорів. Намагаємось допомогти, як можемо.

Пані Анна переконана: робити посильний внесок у майбутню перемогу повинен кожен українець. Сама ж, розповідає, плела маскувальні сітки, провідувала поранених військових у медзакладах.

АННА, ЧЕРКАЩАНКА

Треба давать. Хто буде допомагати нашим військовим? Тільки люди, які в тилу. Своєю працею, тим що налоги платять. І от своєї душі. Хтось щось зв’язав, хтось щось руками зробив. І грошима.

Десятирічній Діані накладають кровоспинний джгут. Дівчинка ознайомилася із оснащенням реанімобіля. Та найбільше вразило знайомство зі зброєю. Бронежилет міряти не наважилася.

З військовою атрибутикою дівчинку знайомить бойовий медик Сергій. Розповідає: на цій автівці привозили поранених із Бахмутського напрямку. У селищі Часів Яр Сергій та інші медики надавали першу допомогу. Потім бійців перевозили у медичні заклади.

СЕРГІЙ БЕРЕЖЕЦЬКИЙ, БОЙОВИЙ МЕДИК

«Хочем показать вам, що є такі люди, які вас захищають , щоб ви не боялися. Що ми можемо захистити свою землю. На стройовий огляд вишикувався батальйон, який приймав участь у бойових діях»

ВОЛОДИМИР ПЕТРИШИН, КОМАНДИР 156 ОКРЕМОГО БАТАЛЬЙОНУ 118 БРИГАДИ ТРО

«Кожна локація – це окремий підрозділ. Медичний підрозділ, зв’язку, стрілецька рота. Рота вогневої підтримки. Все згідно штату».

Черкасці і гості міста могли дізнатися більше про тероборону, потримати в руках зброю, познайомитися із захисниками, приміряти бронежилет, кікімору або шолом.

АННА, ЧЕРКАЩАНКА

«Побачили воєнних, які вони. Поспілкувалися, там Юрій, я з ним познайомилася, він в розвідці. Показав дрон. Потім заряжаєм його знову».

Відвідали стройовий огляд і представники місцевої влади. За словами очільника міста, значна частина представленої техніки придбана за рахунок черкаської громади. Присутні вшанували полеглих у бою земляків хвилиною мовчання. Затим подякували військовим за можливість жити відносно буденним життям.

АНАТОЛІЙ БОНДАРЕНКО, МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧЕРКАС

«Наші діти вільно гуляють у наших парках. Наші діти пішли 1 вересня в школу. Ми можемо жити у мирному тиловому місті. Низький уклін від громади міста Черкаси. Впевнений, що разом ми зробимо все можливе, щоб здолати ворога».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Звенигородці ветерану війни відновили посвідчення водія, яке згоріло на фронті

У сервісному центрі в Звенигородці замінили посвідчення водія захиснику. Попередній документ згорів разом із особистими речами військового поряд із...

Богослужіння в Черкаській області пройшли без інцидентів

Майже 150 тисяч місцевих мешканців взяли участь у святкуванні Великодня. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області. Забезпечення безпеки...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x