додому Новини Черкаси У Черкасах почали замінювати вікна, пошкоджені внаслідок ракетного обстрілу

У Черкасах почали замінювати вікна, пошкоджені внаслідок ракетного обстрілу

0

Мешканці Черкас зазнали ушкоджень своїх будинків після ракетного обстрілу 21 вересня, та місцева влада робить кроки для надання допомоги постраждалим. Перші 50 вікон, спеціально виготовлені для цих потреб, вже розпочали встановлювати. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

“Була досягнута домовленість із одним виробником металопластикових вікон, що він максимально швидко виготовить продукцію і її можна буде купити за ціною нижчою від ринкової. Це якісні енергозберігаючі двохкамерні склопакети. Декому з громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, вони пішли назустріч і вже встановлюють вікна, а люди з ними розрахуються вже після отримання відшкодування з міського бюджету. Проте наголошую: постраждалі черкасці можуть обрати для себе будь-якого виробника вікон, а потім звернутися до департаменту соціальної політики за отриманням грошової виплати”, – повідомив в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук.

Для отримання допомоги потрібно подати дві заяви. Перша заява подається до департаменту ЖКК для обстеження житла (вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 512, тел. 36 11 35), а друга – до департаменту соціальної політики для відшкодування збитків (бул. Шевченка, 307 к. 401, 4 поверх).

Зараз близько 500 вікон потребують заміни, з яких майже 50 – в приватних будинках. Виплати визначаються комісією та розраховуються на основі 3 700 гривень за 1 квадратний метр пошкодженого вікна.

Читайте також:

Уманська громада виділила 182,5 млн на подолання наслідків війни

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version