додому Новини Черкаси У Черкасах встановили модульні укриття за ізраїльськими технологіями (ВІДЕО)

У Черкасах встановили модульні укриття за ізраїльськими технологіями (ВІДЕО)

0

Модульні укриття, виготовлені за ізраїльськими технологіями, почали облаштовувати у Черкасах. Монтують їх у місцях, де немає можливості швидко убезпечити себе під час повітряної тривоги. Конструкції виготовлені з щільного залізобетону і можуть захистити людину від уламків ракет та вибухової хвилі. У питаннях ефективності та потреби у таких укриттях розбирався кореспондент  ВІККА-НОВИН Олександр Іващенко.

Три метри десять сантиметрів довжини, метр дев’яносто ширини і 25 сантиметрів товщина стіни. Такий вигляд має конструкція, де можуть сховатися двадцятеро людей. Враховуючи побажання замовника, виробник може робити конструкції на 60 та 100 людей. Спочатку зварюють металевий каркас. Потім його заливають бетонною сумішшю. Бригадир підприємства Андрій Коренєв запевняє: виробник використовують найкращі матеріали, тож укриття – надійне.

У лабораторії конструкції зміцнюють і після випробувань відвантажують. Основою конструкції є ізраїльські технології. Першими покупцями стали французи. Нині такі мобільні прихистки користуються попитом і в Україні. Постачають їх, зокрема до Вінниці та Хмельницького. Така конструкція може захистити людину, впевнений заступник директора підприємства Олег Шарко.

Такі укриття швидше та майже вдвічі дешевше виготовляти. На думку голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця це суттєва перевага перед капітальними сховищами.

ІГОР ТАБУРЕЦЬ, голова Черкаської ОВА:

Коли ми робили на сто людей з відповідним обладнанням, з вентиляцією, ми доклалися разом з партнерами шість з половиною мільйонів. Коли ми говоримо про 20 людей отаке мобільне укриття, це ми говоримо про 700-800 тисяч. Коли ми набір робимо на сто чоловік, множимо різницю приблизно у два рази.

Черкаси стали першим містом у регіоні де почали встановлювати такі укриття. Міська влада Черкас виділила на ці потреби 15 мільйонів гривень. Протягом кількох місяців за ці гроші виготовлять та встановлять 18 додаткових пересувних споруд. Нині на Черкащині є понад 1600 укриттів. В ОВА кажуть, що цього замало, тому їхню кількість збільшуватимуть за рахунок пересувних модульних укриттів.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version