додому Новини Черкащина У Холодному Яру на Черкащині влаштували свято для військових та їхніх родин...

У Холодному Яру на Черкащині влаштували свято для військових та їхніх родин (ВІДЕО)

0

Розвідник Сергій показує, як нищив російську бронетехніку на Харківщині. Служити почав на початку АТО, ще раз призвався після повномасштабного вторгнення. Нині на реабілітації після поранення. Інформує власкор ВІККА.

СЕРГІЙ, ВІЙСЬКОВИЙ ЗСУ
Зараз наш підрозділ бере участь у штурмі на Запорізькому напрямку. Прориваємося, ідемо вперед. Несем втрати, але ми ідем вперед.

Сергій та інші військові прибули до Холодного Яру на Чигиринщині. Для них на локації «Крутий Заміс» влаштували свято «Родинна колиска для захисників». Організували захід силами аграрного підприємства.

ЮРІЙ РОМАНЧА, ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА МХП-УРОЖАЙ
Ми у співпраці з керівниками підприємств, у співпраці із благодійним фондом, із керівниками громад. Вони зібрали дані людей, поспілкувалися. Хлопці й дівчата поприїжджали із сім’ями.

Організатори влаштували різні майстеркласи, фотозони та показові виступи. Тут пекли хліб, співали, ліпили з глини, проводили наукові експерименти. Прагнули зацікавити як дорослих, так і дітей.

Допомагали розважити захисників також чотирилапі. Усі 13 собак – сертифіковані каністерапевти. Звання собаки-помічника у кожного – підтверджене документально.

НАТАЛІЯ КРИВОКОЛІНСЬКА, КЕРІВНИЦЯ ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО КЛУБУ СЛУЖБОВОГО СОБАКІВНИЦТВА ТСОУ
Для того, щоб собака так називалася, в неї повинні бути здані спеціальні тести. Спеціальні тести є. Ми проходили свої навчання за кордоном. Німецька вівчарка, звичайно. Вельш коргі пемброк, кардіган і наш Каспер – це шпіц.

Спілкувався із захисниками й казкар Сашко Лірник. В його арсеналі безліч історій – вигаданих і не тільки.

У Холодному Яру відпочивають душею. Зізнаються військові. На фестивалі мають нагоду відволіктися і відновитися.

ВІТАЛІЙ МОЦНИЙ, ВЕТЕРАН
Відпочити душею, фізично. Це однозначно чудовий захід, якомога більше таких потрібно проводити. Це допомагає адаптуватися після військових буднів, військових травм.

СЕРГІЙ ПРЯДКА, ВЕТЕРАН АТО
Ще хочемо піти з глини поліпить. Бо до Юрія Михайловича сюди часто приїжджаємо, руки не доходять поліпить з глини.

СЕРГІЙ, ВІЙСЬКОВИЙ ЗСУ
Тут я відпочиваю і не відчуваю небезпеки. В умовах бойових дій всі ходять нахмурені, серйозні. То тут всі сміються, відчувають щастя.

YouTube video player

Захисникам та їхнім рідним надавали безкоштовні психологічні консультації. Фахівці центру «Атлант» працюють із військовими з 2014 року.

НАТАЛІЯ РИНАР, ПСИХОЛОГ ЧЕРКАСЬКОГО ОСЕРЕДКУ ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ «АТЛАНТ»
Ми безкоштовно працюємо з військовим і людьми, які дотичні до військової сфери: з дружинами, з дітками. Дуже багато запитів як особистих, так і в нашому чат-боті.

Олександр Воскобойнік

Ідея родинного свята для захисників належить директору підприємства Олександру Воскобойніку. Він переконаний: спільно проведений час зближує дітей та батьків.

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР МХП-УРОЖАЙ
Тут сьогодні є військові, які у відпустці, які демобілізувалися, які на декілька днів приїхали. Люди, які по року захищають нас, вони відвикають від родини. Ми маємо і повинні – чітко наголошую на цих словах – допомогти нашим воїнам повертатися в родини.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version