НовиниЧеркащинаУ Тальнівській лікарні з’явилося нове обладнання для операцій на...

У Тальнівській лікарні з’явилося нове обладнання для операцій на суглобах 

-

- Advertisment -

Хірургічне відділення із травматологічними ліжками Тальнівської багатопрофільної лікарні отримало нове обладнання – артроскопічну стійку. Вона дасть можливість проводити малоінвазивні операції на суглобах. Повідомляють на сайті Вісті Черкащини.

За словами директора КНП «Тальнівська багатопрофільна лікарня» Олега Солодька, медичний заклад не стоїть на місці та вдосконалюється.

– Минулого року ми отримали в подарунок сучасне обладнання європейського рівня – лапароскопічну стійку. Її за 1,5 млн гривень придбав місцевий підприємець Володимир Мовчан. За цей час хірурги провели близько ста лапароскопічних холецистектомій – це малотравматичний метод вирізання жовчного міхура. Для нас це стало показником того, що малоінвазивні операції – це ефективний метод лікування. Тому вже цього року за власні кошти лікарні ми придбали артроскопічну стійку, щоб на ній працювали травматологи, – зазначив Олег Володимирович.

За словами Солодька, ці операції фінансуються згідно програми медичних гарантій.

Поки що в Тальнівській лікарні будуть практикувати малоінвазивні операції на колінних суглобах. Надалі ж планують виконувати і на плечових. Працювати на новому обладнанні будуть тальнівські травматологи, навчатиме їх лікар травматолог Уманської міської лікарні Ігор Бегаль. Він має значний досвід у проведенні подібних оперативних втручань.

–  Втручання, які проводяться без великого розрізу тканин з допомогою проколів, дозволяють скоротити час проведення самої операції та період реабілітації після неї. На другий день після оперативного втручання пацієнт уже може ходити, – зазначив Ігор Іванович.

За його словами проблеми із суглобами нині поширене явище, і за допомогою саме артроскопічної стійки, їх можна вирішити більш якісно.

– Пацієнти, на жаль, звертаються запізно, коли вже необхідно проводити заміну колінного суглоба, та за допомогою такого обладнання як артроскоп можна уникнути цього.

Лікар травматолог Тальнівської багатопрофільної лікарні Григорій Рутта додав, що із проблемами колінних суглобів до нього часто зверталися жителі громади, однак раніше він не міг їм зарадити. Тепер, коли з’явилося нове обладнання, у закладі можуть надавати допомогу таким пацієнтам.

– Я б хотів, щоб люди, які живуть у Тальнівській громаді, лікувалися саме в нас, адже у нашій лікарні є всі умови для того, щоб надавати їм кваліфіковану допомогу, – зазначив Григорій Валерійович.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутат розповів про свою мрію: хоче створити у Черкасах приватний музей книг

Приватний музей книг мріє створити у Черкасах депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян. Про це він написав на своїй...

“Дорожники” Черкащини вигадали нову схему проведення тендерів на утримання доріг?

Мільйони гривень віддали без конкурсів після того, як у тендерах публікували спотворені документи. Служба автомобільних доріг у Черкаській області...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x