додому Новини Черкаси У мерії Черкас розповіли про шелтер для ВПО за 91 млн грн

У мерії Черкас розповіли про шелтер для ВПО за 91 млн грн

0

Мерія Черкас має намір за допомогою європейських коштів відбудувати один із аварійних садочків у Черкасах. Там планують зробити житло для переселенців. Вартість проекту – 91 млн грн. Проте тендер, оголошений Департаментом соціальної політики ЧМР, не відбувся.

Як заявила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, департамент оголосить повторний тендер.

За її словами, загальна вартість проекту будівництва тимчасового прихистку для ВПО 96 млн грн, з них 80 млн (83% від суми) –  ) має профінансувати Європейський інвестиційний банк, решту – повинен додати бюджет Черкаської міської територіальної громади

«Згідно з постановою Уряду від 29.08.2023 № 925, обсяг затвердженої субвенції у 2023 році для Черкаської міської територіальної громади становить 40 мільйонів гривень. Решта субвенції має надійти у 2024 році. Для реалізації проєкту департаментом соціальної політики через платформу «Прозорро» був оголошений тендер. Станом на 15 грудня 2023 року тендер не відбувся з причини відсутності учасників. Згідно з процедурою, тендер буде оголошено повторно”, зазначила чиновниця.

Черкаський проєкт обрали як один з кращих з-поміж 1081 заявника в державі в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України від Європейського інвестиційного банку European Investment Bank .

Дитячий садочок, де планують облаштувати шелтер, розташований у мікрорайоні «Зелений».

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version