додому Новини Освіта У Каневі хочуть перепоховати дитячого письменника: коли це станеться – невідомо

У Каневі хочуть перепоховати дитячого письменника: коли це станеться – невідомо

0

Останки радянського воїна-письменника Аркадія Гайдара планують перепоховати з Меморіалу Слави на міське кладовище по вулиці Київській. Відповідний проєкт-рішення зареєстровано в порядку денному Канівської міської ради. Повідомляє журналіст газети “КаніВчанка”.

У 1947 році письменника  було перенесено з села Ліпляве у м. Канів і було надано статус пам’ятки місцевого значення. У 2015 році ім’я А. П. Гайдара, як «діяча комуністичної партії, члена ЧК» було внесено до списку осіб, що підпадають під закон про декомунізацію.

«Враховуючи суспільний інтерес, пропозицію Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА є всі підстави для ухвалення рішення про перенесення пам’ятки історії місцевого значення «Могила письменника А. Гайдара» та перепоховання останків радянського письменника А. П. Гайдара з Меморіалу Слави на міське кладовище по вулиці Київській», – йдеться в повідомленні.

Проте коли це станеться – невідомо. Остаточне рішення мають прийняти депутати міської ради. Проте міськрада не збирається на засідання уже близько року.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version