НовиниОсвітаУ Каневі хочуть перепоховати дитячого письменника: коли це станеться...

У Каневі хочуть перепоховати дитячого письменника: коли це станеться – невідомо

-

- Advertisment -

Останки радянського воїна-письменника Аркадія Гайдара планують перепоховати з Меморіалу Слави на міське кладовище по вулиці Київській. Відповідний проєкт-рішення зареєстровано в порядку денному Канівської міської ради. Повідомляє журналіст газети “КаніВчанка”.

У 1947 році письменника  було перенесено з села Ліпляве у м. Канів і було надано статус пам’ятки місцевого значення. У 2015 році ім’я А. П. Гайдара, як «діяча комуністичної партії, члена ЧК» було внесено до списку осіб, що підпадають під закон про декомунізацію.

«Враховуючи суспільний інтерес, пропозицію Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА є всі підстави для ухвалення рішення про перенесення пам’ятки історії місцевого значення «Могила письменника А. Гайдара» та перепоховання останків радянського письменника А. П. Гайдара з Меморіалу Слави на міське кладовище по вулиці Київській», – йдеться в повідомленні.

Проте коли це станеться – невідомо. Остаточне рішення мають прийняти депутати міської ради. Проте міськрада не збирається на засідання уже близько року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптик повідомив, коли на Черкащині потеплішає

Нічні заморозки оминули Черкащину, але імовірність заморозків на ґрунті на цю ніч зберігається. Про це пише директор Черкаського гідрометцентру...

Черкасцю загрожує до 12 років в’язниці за придбання великої кількості психотропів

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Черкаси, якого звинувачують у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x