додому Новини Черкащина У Каневі відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад (ВІДЕО)

У Каневі відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад (ВІДЕО)

0
конгрес

У Каневі відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Участь у ньому взяли Представники центральних відомств, команди обласної військової та районних адміністрацій, керівники громад. В онлайні й офлайн. Усі зібрались напрацювати спільний план дій щодо важливих напрямів. Іноформує власкор ВІККА.

Від початку повномасштабної війни Черкащина зазнала 30 ворожих обстрілів. 26 людей загинуло.

конгрес

ІГОР ТАБУРЕЦЬ, НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА:

Укриття – це вже невід’ємна складова нашого буття, нашої архітектури. Ми на сьогодні зробили багато, але ще є над чим працювати. 

Нарощування фонду захисних споруд по області має бути в порядку денному кожного керівника, наголосив очільник Обласної військової адміністрації.

СЕРГІЙ ОЗЕРАН, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ, ОБОРОННОЇ РОБОТИ, ВЗАЄМОДІЇ З ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

На початок війни у нас було всього 356 захисних споруд. Ми цю цифру збільшили до 1672 споруди. В першу чергу ми залучили ті приміщення, які можна використовувати як найпростіші укриття.

Далі на Конгресі йшлось про опалювальний сезон. Технічно Черкащина вже до нього готова, кажуть фахівці. У процесі враховували досвід минулої зими. Вона показала, чого можна очікувати від ворога.

АНТОН ЦАРЮК, ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА

Основна увага при підготовці приділялася захисту об’єктів критичної інфраструктури, забезпеченню джерелами резервного живлення, паливом для роботи генераторів

Третє пріоритетне питання, яке обговорювали учасники конгресу, – розвиток реабілітаційних спроможностей на Черкащині. Кожна громада Черкащина має бути готова до зустрічі захисників. Ідеться не лише про фізичну реабілітацію, а й про ментальне здоров’я. Тому завдання для всіх: провести аудит послуг і вибудувати повноцінну систему.

НАТАЛІЯ КРАВЧЕНКО, ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА

І саме надважливе: у нас погано розвинена мережа закладів, які надають реаблітаційну допомогу – як стаціонарну, так і амбулаторну. 

Понад дві години комунікації – і завдання по напрямах визначені. Далі – робота на результат, наголосив наприкінці засідання очільник області.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version