додому Новини на ВІККА ВіККА-новини У Золотоноші діє табір, що об’єднав жінок, які втратили кінцівки (ВІДЕО)

У Золотоноші діє табір, що об’єднав жінок, які втратили кінцівки (ВІДЕО)

0

Олена Денда  мріє грати у футбол. Хоче потрапити до першої національної збірної з футболу для жінок з ампутацією.  Служила в 72-й бригаді. Ногу втратила у Авдіївці у 2017 році під час ворожого обстрілу.

Олена стала ближче до своєї мрії завдяки табору «Максимум» , що діє у Золотоноші. Його називають табором нового формату. Кажуть, що тут долаються бар’єри та стереотипи. В умовах загарбницької війни розв’язаної проти України це актуально для всіх українців незалежно від віку. Його учасники потрапляють до спільноти підтримки, де ведеться відкритий діалог і де можна відверто сказати про наболіле, адже війна не лише забирає життя, вона руйнує людські долі.

ВІТАЛІЙ СОБКО, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ГО «ТАБІР МАКСИМУМ»:

Ми запустили програми для військовослужбовців для родин загиблих для ветеранів та їх родин. Ми намагаємося допомогти їм підтримувати стосунки між собою і зберігати їхні родини.

Нині до табору приїхало 9 жінок, яких об’єднує спільна проблема. Вони втратили кінцівки. Але їх об’єднує і спільне бажання грати у футбол та вперше в Україні створити національну збірну. Все серйозно, адже до них приєдналися президентка американської асоціації футболу для жінок з ампутацією та тренер української чоловічої збірної.

ОЛЕНА ДЕНДА, УЧАСНИЦЯ ТАБОРУ «МАКСИМУМ»:

Перші дні взагалі було важко. Я говорила дівчатам що завжи на протезі хожу і для мене на милицях незвично ходити було. Я собі дала установку що завжди буду ходити на протезі. В перші дні по два тренування на день було. Зараз коли починаємо грати у футбол то іде адреналін то уже цікавіше і легше

ВІТАЛІЙ СОБКО, ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ГО «ТАБІР МАКСИМУМ»:

Решта команди це протезисти це психологи різнопрофільні які влаштовують в першу чергу дозвілля і середовище де всіх учасниць люблять підтримують і намагаються показати їм нову позитивну картинку бажаного майбутнього.

Уже заплановано наступні заїзди, адже так зане «сарафанне радіо» працює ефективно і жінок, які втратили свої кінцівки, але не втратили жагу до життя і хочуть грати у футбол – достатньо.

ОЛЕНА ДЕНДА, УЧАСНИЦЯ ТАБОРУ «МАКСИМУМ»

Чоловіки грають, але для жінок теж цікаво. Жінки теж хочуть себе показувати. Це дуже круто що вони таке зробили. Еоли сказали що хочуть зробити жіночу збірну я сказала, що все я там.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version