НовиниЧеркащинаУкраїнська православна церква (МП) повністю слухається москву: докази і...

Українська православна церква (МП) повністю слухається москву: докази і висновки

-

- Advertisment -

Митрополит Онуфрій сказав – це Каїнів гріх, «ми протів вайни» і в той же час він підпорядковується Керівнику Російської православної церкви Кирилу, який благословив напад Росії на Україну відео 

Українська православна церква (МП) повністю відмежувалася від Московського патріархату. Так люблять повторювати представники цієї церкви. Микола Данилевич, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків і речник УПЦ (МП) в інтерв’ю  Радіо Свободі також наголошує про повне відмежування від Московського патріархату – що є відвертою брехнею. Ця релігійна організаціяє невід’ємною складовою частиною Московського патріархату

Ми ж зібрали для вас офіційні докази залежності УПЦ (МП) від Російської православної церкви!

Доказ №1. Офіційним доказом залежності УПЦ (МП) від Російської православної церкви є висновок релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української Православної Церкви, зроблений на підставі наказу Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, яким встановлено факти зв’язку цих релігійних організацій.

Робоча група, яка працювала над висновком релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української Православної Церкви, дійшла однозначного переконання: УПЦ (МП) має церковно-канонічний зв’язок із РПЦ та перебуває відносно неї у відносинах підпорядкування, жодних документів чи дій, які би свідчили про трансформацію УПЦ (МП) у самостійну відносно РПЦ релігійну організацію, не виявлено.

А це означає одне: вказана церква повністю залежить від рішень московських керівників, отримуючи від останніх «цінні настанови», які виправдовують збройну агресію у відкритій формі, що ми бачили після обшуків, які проводилися підрозділами СБ України у ряді церков УПЦ (МП), коли в результаті було виявлено літературу про необхідність поширення «руського міру» тощо.

Юрій Чорноморець, український релігієзнавець додає:

УПЦ МП подали статут новий до держави 27 травня 2022, де всі, скажімо так, згадки про Московський патріархат зникли. Крім згадки в преамбулі, що вони опираються на «Грамоту Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ від 27 жовтня 1990 року»що сукупність єпархій Російської православної церкви в Україні утворює собою Українську православну церкву.Правильна назва взагалі повинна була б бути: Російська православна церква в Україні.

Тобто, в новому Статуті про управління УПЦ (МП-ред.) то він дійсно містить приховані механізми, які в завуальованій формі вказують на входження цієї церкви до структури РПЦ. Так, пункт 1 першого розділу Статуту, який хоча й зазначає, що УПЦ (МП) «є самостійною і незалежною у своєму управлінні та устрої», проте чітко закріплює положення, відповідно до якого така самостійність і незалежність здійснюється згідно з «Грамотою Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ від 27 жовтня 1990 року». А вже в текcті цієї Грамоти читаємо, що «Українська Православна Церква, з’єднана через нашу Російську Православну Церкву з Єдиною Святою, Соборною і Апостольською Церквою…». Більше того, у Грамоті також міститься пряма відсилка на Постанову Архієрейського Собору РПЦ, який відбувся 25 – 27 жовтня 1990 року. У змісті Постанови ще більш детально прописано залежність УПЦ (МП) від волі РПЦ. Зокрема, пунктом 3 передбачено, що «Предстоятель УПЦ обирається українським єпископатом, а далі благословляється Святійшим Патріархом Московським і всієї Русі. У пункті 8 Постанови також бачимо, що «Митрополит Київський і всієї України, як Предстоятель УПЦ (МП), є постійним членом Священного Синоду РПЦ».

Про яку ж незалежність тоді говорить УПЦ (МП)? Якщо її канонічні зв’язки зберігаються, якщо вона залежитьвід волі кураторів, котрі виправдовували й закликали до збройного нападу на Україну, а сам Кирило каже щоб поміг їмБог у цьому

Ще одним моментом, який зводить нанівець так звану «самостійність і незалежність» УПЦ (МП) і виказує її маніпулятивні дії, є той факт, що навіть в офіційній назві цієї церкви було відображено належність до Московського патріархату, адже з часу появи вона називалася саме як Українська Православна Церква Московського Патріархату, і ознака належності була вилучена з назви лише у 2007 році – через більш як 16 років після набуття «самостійності і незалежності», оскільки вже тоді приналежність до Московського патріархату стала причиною падіння підтримки серед населення та значного зменшення кількості прихожан. При цьому будь-яких інших змін, які б свідчили або ж натякали на незалежність, внесено не було.

Більше того, згідно з пунктом 3 глави І Статуту юрисдикція РПЦ поширюється на осіб православного сповідування, які проживають на канонічній території РПЦ в Україні. Тобто Російська православна церква вважає Україну своєю канонічною територією!

Професор, доктор юридичних наук в своїх статті Рука Москви стверджує що УПЦ (МП) є релігійною організацією, яка перебуває, попри заяви її офіційних представників, у прямій залежності від Російської Православної Церкви, розташованої на території держави-агресора. Щоб зробити такий висновок достатньо ознайомитися зі змістом документів.

Юрій Чорноморець, релігієзнавець, в тому ж інтерв’ю Радіо Свободи каже:

« Є організація – Російська православна церква: її керівництво проповідує, що українці повинні бути знищені, і ми беремо говоримо: «Ви знаєте, це нічого страшного, що ця організація у нас представлена. Ті московські попи, єпископи, які є у нас, дають шини якомусь батальйону чи біженцям допомагають!» Це абсурдна аргументація.

 

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x