НовиниТарас Коломієць: Про 1,5 млн грн для «Черкаських Мавп»

Тарас Коломієць: Про 1,5 млн грн для «Черкаських Мавп»

-

- Advertisment -

Мене, як шанувальника баскетболу, непокоїть маніпулятивна інформація відносно ніби то «виділення приватному баскетбольному клубу 1,5 млн. грн. із міського бюджету», яка останнім тижнем в Черкасах розповсюдилась.

Мотиви деяких «місцевих політиків» відносно розповсюдження цієї інформації в такому розрізі частково зрозумілі. Мовляв, ми викриваємо зговір місцевої влади з «олігархом Бродським», якому на приватну структуру виділяються кошти з міського бюджету, коли ці кошти краще були перенаправлені для збільшення обороноздатності України під час дії режиму воєнного стану.

Насправді все зовсім не так. При всій повазі до активної та «прогресивної» громадськості Черкас, особливо до тієї частини, яка хоча б частково розбирається в бюджетних процесах, слід було б вивчити інформацію перед малюванням плакатів проти такого виду спорту як баскетбол. Для цього, як мінімум перед мітингом, можна було б відвідати засідання «бюджетної комісії» Черкаської міської ради та задати питання безпосередньо розпорядникам коштів про так звані «1,5 млн.грн. на баскетбол».

Хоча не знімаю відповідальності з міської влади, щодо попереднього роз’яснення або презентації даної інформації більше ніж анонсування в червні 2023 року стосовно об’єднання зусиль м. Черкаси та БК Черкаські Мавпи по розвитку баскетболу у нас місті. Згідно підписаного тоді меморандуму, міська влада бере на себе часткове фінансування спрямоване на розвиток та підтримку баскетболу в Черкасах, а саме: мінімальні зарплати, харчування, проживання в хостелах, відрядження і проїзд команд, комунальні послуги. Це стосується як дитячих, юнацьких та дорослої команди, яка є вершиною «спортивної піраміди» та орієнтиром для маленьких спортсменів.

Тобто ці кошти цільові згідно прийнятих змін до програми підтримки «фізкультури та спорту» і не можуть бути використані не за призначенням, тим більше «перераховані на комерційну структуру «олігарха». Слід пам’ятати, що цільові платежі контролює казначейство та, при потребі, інші контролюючи органи держави. До речі, з 1,5 млн. грн. до кінця року фактично може бути використано значно меншу суму, решта так і залишиться в бюджеті.

Тож всі ці «наративи про зраду», посіяні серед громадськості Черкас, є повною нісенітницею. Більше того, утримання нашого спортивного клубу в переважній частині здійснюється за рахунок комерційних структур, спонсорів клубу, але ж ніяк за рахунок міського бюджету. Для порівняння, в інших великих містах України, до повномасштабного вторгнення, існували муніципальні баскетбольні клуби МБК «Миколаїв» та БК «Маріуполь», які фінансувались в переважній частині за рахунок міських бюджетів. Не чув, щоб в цих містах виникали масові питання, щодо доцільності існування та фінансування цих спортивних структур. Мешканці навпаки пишались тим, що у них були такі спортивні команди, які показували непогані спортивні результати.

Ще б хотів зазначити, що наш черкаський баскетбольний клуб ніколи не був проектом, який приносив би економічну вигоду. Багато років тому його можна було ще пов’язувати з політичним проектом, а зараз, тим більше в такі скрутні часи, можна стверджувати, що це більше за все соціальний проект, який ще додає пізнаваності нашому обласному центру. Дійсно, велика кількість дітей пройшла через баскетбольну школу «Черкаських Мавп», серед яких є зіркові професійні вихованці, які захищають честь України на міжнародній арені. Спортивні зірки не ростуть «як гриби після дощу», їх потрібно виховувати під час кропіткої тренувальної роботи протягом багатьох років. Про це та інше докладно зазначено в зверненні представників баскетбольного клубу до громадськості нашого міста.

Наостанок, у мене виникло логічне питання, чому у «активістів навівся фокус» саме на баскетбол? Чому інші види спорту залишились поза увагою? Давайте «знімемо» кошти з усіх видів спорту в Черкасах і вимагатимемо фінансувати їх за рахунок тільки комерційних структур! Звичайно, що так робити не потрібно. Дійсно, в бюджеті закладено багато на статті витрат, які б можна було профінансувати після перемоги у війні. Тож потрібно виважено аналізувати і контролювати бюджетні процеси, і не піддаватися на провокації від зацікавлених осіб. Об’єднуємо зусилля і продовжуємо допомагати ЗСУ, волонтерам та лікарям. Разом працюємо задля перемоги!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Тарас Коломієць
Тарас Коломієць
депутат Черкаської міськради від Партії вільних демократів
- Advertisement -

На Черкащині підтопило поля та село Хрещатик

У зв’язку з весняним водопіллям оголошено ІІ рівень небезпеки. Унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхів’ї Кременчуцького...

На Городищині проведуть в останню путь захисника

Війна відібрала життя військового з Черкащини Олександра Подокоци. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Городищенської міської ради. Олександр Анатолійович Подокоца, який...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x