Новини на ВІККАВіККА-новиниСистема аналізує кожну корову: як працює нова доїльна зала...

Система аналізує кожну корову: як працює нова доїльна зала у СТОВ «Ломовате» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Сучасну доїльну залу відкрили у СТОВ «Ломовате» в Черкаському районі, яке входить до складу міжнародної Групи компаній з насіннєвого виробництва «Lidea» з материнським офісом у Франції. До Групи Lidea в Україні входять чотири компанії: ТОВ “Лідеа Україна”, СТОВ “Ломовате”, ТОВ “МАЯК-ХУДЯКИ” та ТОВ “ЧЕРЛИС”. Повідомляє власкор ВІККА

лідея СТОВ Ломовате
На підприємстві розповідають: завдяки новій системі зменшили час доїння на дві з половиною години.

АНТОН ГЕРАСИМЕНКО, КЕРУЮЧИЙ МОЛОЧНО-ТОВАРНОЇ ФЕРМИ
Худоба стала більше відпочивати, більше їсти і відповідно давати більше молока. Окрім того, цей доїльний зал має ідентифікацію худоби, може перевіряти ідентифікацію тварини через молокопровідність.

Раніше всі результати доїння тут нотували вручну. Нині ж збирає та аналізує дані німецьке обладнання – автоматично і точно.

лідея СТОВ Ломовате

ЕДУАРД КОЗІН, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР СТОВ «ЛОМОВАТЕ» ТА ТОВ «МАЯК-ХУДЯКИ»

Система аналізує кожну корову. Її раціон, її добовий надій, її стан здоров’я система аналізує через вихід молока: жир, білок, і так далі. Тобто ми відходимо від людського фактора. Можемо більш чітко розуміти стан нашого поголів’я.

Перш ніж обладнати новий зал, керівник господарства переймав досвід закордонних аграріїв. Нині СТОВ «Ломовате»активно розвивається: залучаються нові інвестиції, збільшують потужності. Усього на фермі — понад тисячу голів худоби. 360 корів дають орієнтовно 13 тонн молока за добу. Порода молочного напрямку.

лідея СТОВ Ломовате Козін

ЕДУАРД КОЗІН, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР СТОВ «ЛОМОВАТЕ» ТА ТОВ «МАЯК-ХУДЯКИ»
Маємо можливість реалізовувати нетеля тим господарствам, які цікавляться саме в генетиці чорного гольштина. Генетика нашої молочної ферми знаходиться на утриманні у Вінницькій, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській областях.

Якість молока забезпечується комплексними зусиллями. Це збалансований раціон корів, належна робота ветеринарної служби, мінімізація людського втручання у процес доїння та ретельне очищення систем.

лідея СТОВ Ломовате

ЕДУАРД КОЗІН, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР СТОВ «ЛОМОВАТЕ» ТА ТОВ «МАЯК-ХУДЯКИ»
Регламентні роботи по очистці молокопроводів, танкерів і тому подібне за рахунок цього ми зменшуємо кількість бактерій у кінцевому продукті і відповідно через високий жир, білок отримуємо екстра якість молока.

Керівниця Сагунівської громади зазначає: СТОВ Ломовате відіграє ключову роль у наповненні місцевого бюджету. Жителі громади мають можливість знайти в селі роботу. Окрім того, господарство допомагає підтримувати заклади соціальної сфери та продає селянам свіже якісне молоко за доступними цінами.

ІРИНА БОДЯНЕНКО, ГОЛОВА САГУНІВСЬКОЇ ОТГ

Коли в нас був буревій два роки назад, вони допомогли розгребти всі повалені дерева. Самі ми б не справились. ЗСУ дуже велика допомога. Випічку ми робимо для ЗСУ, то господарство дає молоко, ми робимо творог.

Відкриття нового залу відвідали представники районної та обласної влади. Розвитком підприємства приємно вражені.

ВАЛЕРІЯ БАНДУРКО, КЕРІВНИЦЯ ЧЕРКАСЬКОЇ РАЙОННОЇ РДА
Сьогоднішній день і захід почався з необхідних речей — з допомоги збройним силам. Спільно з директором Едуардом Козіним передали дві автівки для 72 бойової бригади імені Чорних запорожців, а потім уже долучилися до заходу.

Заступник голови Черкаської обладміністрації відзначає: приклад СТОВ Ломовате свідчить про інвестиційну привабливість сільського господарства на Черкащині.

ОЛЕКСАНДР ТУРЧЕНЯК, ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА
Іноземні інвестори, в даному випадку французькі підтримують це підприємство, вкладаючи зусилля, вкладаючи свій ресурс. Яскравий приклад співпраці міжнародних наших партнерів, ми можемо бачити розвиток України навіть в умовах війни.

Читайте також:

Микола Лупиніс: Батько лишив нам у спадок найважливіше – ідею боротьби за незалежну Україну

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x