НовиниКриміналСБУ затримала двох шпигунів, які збирали розвіддані про ППО...

СБУ затримала двох шпигунів, які збирали розвіддані про ППО та наслідки «прильотів» по Черкасах

-

- Advertisment -

СБУ оголосила про успішну операцію з затримання двох поплічників агресора, які здійснювали розвідку в Києві та Черкасах. За даними слідства, їхнім завданням було збирати інформацію про дислокацію Сил оборони та наслідки повітряних атак у Києві та Черкасах. Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Черкаській області.

Один із фігурантів операції виявив особливий інтерес до орієнтовних координат базування зенітно-ракетних комплексів Patriot. Також зловмисники виїжджали на місця повітряних ударів, фотографували наслідки ворожих атак і ретельно документували їх. При цьому фотознімки робили з різних ракурсів та прив’язкою до конкретної місцевості.

Інцидент, що відбувся 21 вересня цього року в Черкасах, є одним із прикладів їхньої діяльності. Після ракетної атаки російських військ на місто, один із зловмисників сфотографував пошкоджену будівлю та надіслав знімки своєму спільнику, який проживає в Києві.

За даними слідства, після отримання інформації про наслідки удару, зловмисник планував нелегальний виїзд до росії, використовуючи територію Європейського Союзу. Втім, співробітники СБУ викрили плани зловмисника і затримали його після того, як він вже придбав квитки до однієї з європейських країн.

На зображенні може бути: 4 людини та текст «сбу служба безпеки без украϊни»

Затриманий виявився колишнім викладачем та доктором філософії, який отримав російський паспорт після відвідування тимчасово окупованого Криму в 2015 році.

На зображенні може бути: текст

Подальше розслідування виявило, що він приховано відслідковував місця базування Сил оборони в Києві та залучив свою знайому з Черкас до підривної діяльності.

Обшуки в помешканнях затриманих дали результат, адже виявлено заборонену символіку країни-агресора, сувенірну продукцію із зображеннями російського лідера та інші докази незаконної діяльності.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а їм загрожує до 8 років ув’язнення. Розслідування щодо цього інциденту триває.

На зображенні може бути: 1 особа, телефон, корінець квитка, цифровий аудіопрогравач та текст

Читайте також:

СБУ виявила на Черкащині чергового прихильника рашизму

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан запрошують у Холодний Яр на “Дику гонку” – як це буде? 

18 травня у Холодному Яру відбудеться забіг з перешкодами "Дика Гонка". Усі зібрані кошти буде скеровано на потреби воїнів...

На Черкащині все ще можливі заморозки – Гідрометцентр 

Погоду у місті Черкаси та області формує Скандинавський циклон. Прохолодна температура ще затримається на території регіону, можливі заморозки. Пише...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x