додому Новини Освіта Підтягнути знання і знайти нових друзів: у Черкасах відкрили цифровий освітній простір...

Підтягнути знання і знайти нових друзів: у Черкасах відкрили цифровий освітній простір для дітей (ВІДЕО)

0
Співдія Спільно діти

Підтягнути знання і знайти нових друзів. У Черкасах відкрили цифровий освітній простір для дітей. Заклад працює на базі одного з міських навчально-виховних комплексів. Інформує власкор ВІККА.

Співдія Спільно діти

ВАЛЕРІЯ ШИНКАРЬОВА, РАДНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ
Цей проект реалізовано спільно командою СпівДія та представництом Дитячої команди фонду ООН, ЮНІСЕФ, також за підтримки глобального фонду та партнерства в галузі освіти.

Шестирічна Варвара — першокласниця. Прийшла на заняття з емоційного відновлення. Тут вона вже втретє.

ВАРВАРА, ВІДВІДУВАЧКА ЦЕНТРУ
Ми робили ялинкову іграшку-ангелочка, ми робили ялинку-свічку.

Дівчинка зізнається: у центрі не лише займається творчістю, а й знайшла нових друзів. Мама Варвари дізналася про новий простір від класної керівниці. Каже, донечка творча дитина, тому ходить сюди охоче.

АННА ГОНЧАРЕНКО, МАМА ШКОЛЯРКИ
Їй дуже подобається, вона з задоволенням іде, постійно питає, коли будуть ці заняття. Ми дуже вдячні, що є така можливість зараз для діток відвідувати такі заняття.

Допомогти дітям надолужити освітні втрати, відновитися психологічно і знайти нових друзів. Саме такі цілі ставили перед собою автори проєкту.

КАТЕРИНА МАКАРОВА, КЕРІВНИЦЯ ПРОЕКТУ DLC
Це простір, який ми зробили з підтримки наших колег і партнерів з ЮНІСЕФ. Простір для дітей: для того, щоб дітки надолужували освітні втрати, мали можливість доєднуватися до своїх уроків дистанційно, якщо такої можливості нема у дитини.

YouTube video player

Директорка школи, в якій розмістився цифровий освітній центр, пояснює:на дистанційці дітям складніше вчитися і спілкуватися з ровесниками. Тому наздогнати пропущені теми та розважитися можна саме тут. Для цього є все необхідне, зокрема, ноутбуки та навушники.

ВАЛЕНТИНА КОЗІЙ, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОГО НВК
Ми виграли грант і безпосередньо співпраця з представниками СпівДії. Підтримка департаменту освіти. І ми маємо таку суперлокацію. Локація дуже креативна, дуже сучасна і дуже потрібна.

З дітьми тут безкоштовно працюють вчителі, соціальний педагог і психолог. Надолужити освітні втрати допомагають за програмою, відповідно до рівня знань дітей.

ОЛЕНА ДІДЕНКО, КООРДИНАТОРКА ПРОЕКТУ “СПІВДІЯ.ДІТИ”
Спочатку діти проходять тест з математики або української мови або молодша школа. І вже по результатам тестів вчитель працює 14 годин, щоб точково опрацювати кожну освітню втрату, яка є.

До центру можуть приходити діти від 5 до 16 років. Контакти закладу можна знайти на офіційному сайті проєкту.


ВАЛЕРІЯ ШИНКАРЬОВА, РАДНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОСВІТИ ТА ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ
Оці дитячі посмішки, те шо діти сидять за столами у нас і займаються різними цікавостями для свого розвитку, для підтримки психоемоційного стану під час воєнного стану в нашій країні, це дуже важливо. Тому співпраця і командна робота, ще раз підкреслюю, це спільно для наших дітей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version