НовиниЧеркасиПідприємство з Луганська двічі переїжджало, а оселилося в Черкасах...

Підприємство з Луганська двічі переїжджало, а оселилося в Черкасах (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Машинобудівний завод з Луганська, що виготовляє обладнання для очищення та калібрування зерна, окупанти двічі виганяли з його домівок. Це єдине в Україні підприємство, яке виготовляє унікальний сепаратор, котрий розділяє зерно не за розміром, а за питомою вагою. Інформує ВІККА.

Рятуючись від російських окупантів з Луганська змогли врятувати лише флешку. Евакуюючись вдруге з Кремінної змогли вивезти лише бус з обладнанням. Але вони змогли відродитися. Нині працюють у Черкасах та експортують свою продукцію у 60 країн світу.

ОЛЕКСАНДР ПЕРЕКОТІЙ, працівник підприємства

Залишилось там життя наше. Розпочинаємо по-новому. Ми оптимісти. Починаємо все спочатку, сподіваємось на якнайшвидшу перемогу, може й вдома вже будемо, а може, на іншій локації працюватимемо.

Олександр з родиною евакуювався до Черкас з початком повномасштабного вторгнення. Він один з майже двох десятків працівників, які виїхали разом з підприємством. Працює тут з 2016 року. У Черкасах допомагав відроджувати виробництво. Є наставником для нових працівників. Стас потрапив на підприємство після навчання у ПТУ. Для 18-ти річного хлопця це перша у житті робота.

СТАНІСЛАВ БУРЛЕВИЧ, ПРАЦІВНИК ПІДПИЄМСТВА 

Тут саме інтєрєсне чертіжі розбирать. Мені дають деталь. Якщо щось не знаю, запитую у Олега. Коли понімаю, роблю сам. 

Виробничі потужності у Черкасах змогли розгорнути на тисячі квадратних метрів. Вивезти обладнання з Кремінної не встигли. Росіяни швидко просувалися та обстрілювали місто.

ОЛЕКСАНДР ЧОРНОБАЙ, ДИРЕКТОР НАУКОВО- ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА 

Російські війська дуже швидко підійшли до Кремінної і почали обстрілювать. Багато водіїв тоді боялися їхати в зону бойових дій і не було можливості навіть транспорт завозить і не було можливості демонтувати важке обладнання. Тому все, що змогли погрузити і цю машину, ми погрузили і виїхали. 

Підприємство створили у Луганську у 2001 році. Цей аеродинамічний сепаратор – для очищення і відбору сильного зерна розробив батько Ірини. Невеличкий цех поступово виріс у потужне підприємство. До 2014 року вироблене обладнання постачали у 45 країн світу. У Луганську підприємство опинилося у зоні бойових дій. Врятувати тоді змогли лише флешку з інформацією.

ІРИНА ЧОРНОБАЙ, КОМЕРЦІЙНИЙ ДИРЕКТОР 

Сльозами тут нічому не поможеш. Треба щось робити, діяти. Ми прийняли рішення розвиватися саме в Україні і стимулом стали наші клієнти, які дзвонили, фермери дзвонили і казали, не залишайте справу 

Листозгин і верстат лазерної різки, придбали завдяки грантовим коштам,    після першого переїзду. Нині потужності підприємства у тимчасово окупованій Кремінній розграбовано та майже зруйновано. Працюючи у Черкасах планують нарощувати потужності. 70% продукції експортують у 60 країн світу. В очікуванні відродження української аграрної галузі. Мріють повернутися на українські ринки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x