НовиниЧеркащина«Прозорість і пріоритетність», – Наталія Кравченко про бюджетування

«Прозорість і пріоритетність», – Наталія Кравченко про бюджетування

-

- Advertisment -

Підтримка військових, соціальний захист і посилення медичних потужностей. На Уманщині обговорили питання наповнення місцевих бюджетів та основні напрями видатків на нараді під головуванням першої заступниці очільника області Наталії Кравченко.

За січень-вересень 2023 року до бюджетів усіх рівнів на Черкащині мобілізовано 21 млрд грн. Це на 34% більше, ніж торік.

Затверджені показники доходів загального фонду місцевих бюджетів області виконані на 103%, обласного – на 109%. На Уманщині місцеві бюджети виконані на 117%. Цей показник – кращий серед районів області.

– Зараз фіксуємо позитивну динаміку щодо виконання бюджетів, – відзначила Наталія Кравченко. – Основні надходження відбуваються за рахунок ПДФО. Водночас нам важливо ефективно розподіляти ресурс враховуючи виклики воєнного стану. В Уманському районі на такі потреби понад 240 млн грн. У пріоритеті для бюджетування – оборонні цілі, відкриття укриттів, соціальний захист та підтримка ветеранів, членів їхніх родин, вимушених переселенців, розвиток медицини, зокрема реабілітаційних потужностей.

Пріоритетним напрямком є розвиток медичних спроможностей.
На рівні області для покращення матеріально-технічної бази медзакладів
в місцевих бюджетах передбачено 862 млн грн, зокрема обласному –  291 млн грн. Зараз військові та цивільні можуть безоплатно пройти стаціонарну реабілітацію у 3 кластерних та надкластерних лікарнях Черкаській області. Всього по Україні неспеціалізовані стаціонарні реабілітаційні відділення мають запрацювати в 228 кластерних та надкластерних медзакладах.
У кожному з них розташовуватиметься від 30 до 60 реабілітаційних ліжок.

Також спільно з громадами Уманщини відточкували проблемні питання у роботі фінансово-економічної сфери. Водночас Наталія Кравченко нагадала, що в області створюють робочу групу «Прозорість та підзвітність» задля підсилення контролю в бюджетній сфері та раціонального використання ресурсів громад. До її складу увійдуть, зокрема, представники правоохоронних органів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x