додому Новини Черкаси Погода на тиждень: на Черкащині похолодає і пройдуть дощі

Погода на тиждень: на Черкащині похолодає і пройдуть дощі

0
осінь дощ погода

Погода у місті Черкаси та області тримається тепла як для осені. Вже скоро настане похолодання і пройдуть перші у жовтні опади. Повідомляє директор Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.

осінь дощ погода
kyiv.depo.ua

У цьому році жовтень стартував на Черкащині невеликим похолоданням. Середньодобова температура знизилася до 14-16º тепла, але продовжує перевищувати кліматичну норму на 3-5º. А такі бажані дощі продовжують оминати наш регіон.

В лісах області утримується надзвичайна 5 класу пожежна небезпека. Тому не слід спалювати пожнивні рештки, стерню після збирання врожаю.

У найближчі три доби погода буде помірно тепла та без істотних опадів.

Середа, 4 жовтня, стане найтеплішим днем тижня: з температурою вдень 20-25º на фоні посиленого південного вітру.

У четвер збільшиться хмарність, яка обмежить денний прогрів до 17-22º.

Із п’ятниці холодний атмосферний фронт відкриє доступ більш вологому та прохолодному повітрю. Пройдуть дощі різної інтенсивності. Температура знизиться: вночі до 5-10º, вдень до 11-16º.

Зважаючи на зміну характеру погоди, аграріям рекомендують прискорити темпи збирання кукурудзи, соняшнику, сої, які завдяки сприятливим погодним умовам не потребують десикації. Одночасно покращаться умови й для продовження сівби, в першу чергу поступово охолоне грунт. Проте засуха припиниться не скрізь. У південних районах, де ґрунт критично сухий, умови для продовження сівби залишаться складними.

За попередніми прогнозами, найближча холодна ніч з вірогідністю заморозків очікується у понеділок, 9 жовтня.

Читайте також:

У Черкасах хочуть розбити алею: обіцяють, що вона стане окрасою міста

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version