НовиниЧеркасиПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» завершило усі планові заходи в рамках підготовки...

ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» завершило усі планові заходи в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду.

-

- Advertisment -

У ПАТ «Черкасиобленерго» завершено масштабну роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду, повідомляє пресслужба “Черкасиобленерго”. Усі заплановані заходи фахівці компанії виконали дуже ретельно, з врахуванням минулорічного досвіду та складної ситуації, у якій опинилась енергетична система через атаки ворога. 

Так, кожен відокремлений структурний підрозділ компанії, кожна філія виконали планові роботи, капітальні ремонти, технічне обслуговування, передбачили аварійні запаси необхідних матеріалів та техніки, пройшли навчання персоналу, погодили з відповідними відомствами та розробили план дій на випадок надзвичайних ситуацій, дефіциту потужності, а також графіки обмеження, графіки погодинних відключень та графіки аварійних відключень електроенергії.

– Відповідно до Положення, затвердженого Міністерством енергетики України, компанія ПАТ «Черкасиобленерго» розробила та виконала ряд заходів щодо проходження осінньо-зимового періоду 2023-2024 років. Так, компанія відремонтувала 618 км повітряних ліній 0,4-150 кВ, 122 трансформаторні підстанції, 380 кабельних ліній напругою 10-0,4 кВ. Розчищено майже 2700 км траси повітряних ліній електропередачі усіх класів напруги. Також виконано технічне обслуговування всіх трансформаторних підстанцій. Особливу увагу було приділено об’єктам, які живлять критичну інфраструктуру, У випадку виникнення дефіциту потужності в енергосистемі України, розроблені і погоджені графіки обмеження електроенергії. Також для мобільного та швидкого реагування на всі аварійні ситуації, у компанії оновлюється автомобільний парк, на 20% від нормативу збільшений аварійний запас матеріалів, електрообладнання,– прокоментував дії компанії протягом підготовки до осінньо-зимового періоду директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

Про особливості підготовки розповіли керівники Черкаської міської філії та відокремленого структурного підрозділу «Черкаські енергетичні мережі».

За словами директора Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадима Трохимця, персонал підрозділу працював злагоджено та оперативно, виконував усю необхідну роботу, попри труднощі, викликані повномасштабним вторгненням.

– Фахівці нашої філії виконали технічне обслуговування ліній обсягом 206 км та  потужністю 10-0,4 кВ, розчистили 96 км повітряної лінії 0,4-10 кВ. Здійснили технічне обслуговування 605 підстанцій та 35 розподільчих пристроїв 10 кВ. Відремонтували 148 кабельних ліній 10 кВ і 19 ліній 0,4 кВ. Також під час виконання приєднань споживачів до електроустановок в цьому році було введено в дію 16 нових підстанцій 10-0,4 кВ та замінено на більш потужні 25 трансформаторів. Такі дії в свою чергу значно покращать розподіл електроенергії споживачам міста,– розповів Вадим Трохимець.

Він додав, що на підприємствах критичної інфраструктури встановлені незалежні джерела живлення.

– Встановлення незалежних джерел живлення дасть можливість підтримати життєдіяльність населення у період надзвичайних ситуацій. Такі джерела живлення ми вводимо у схеми, щоб мати актуальну інформацію і вчасно реагувати на виклики,– прокоментував Вадим Трохимець. – Хочу відмітити і роботу ОСББ, цьогоріч було виконано планові заміни електролічильників в кількості 3000 штук. При виконанні таких робіт ми звертаємо увагу на стан внутрішньобудинкових мереж, про що повідомляємо балансоутримувачів. Нині є такі ОСББ, які повністю привели до норм свої внутрішньобудинкові мережі. Втім при потребі радимо виконати такі роботи у кожному будинку.

Директор відокремленого структурного підрозділу «Черкаські енергетичні мережі» Юрій Батурін додав, що на випадок необхідності, персонал підрозділу освоїв додаткові спеціальності, які можуть знадобитися у роботі.

– В рамках підготовки до осінньо-зимового періоду проведено додаткове навчання наших працівників для освоєння нових спеціальностей, враховуючи той персонал, який у нас залишився на підприємстві, оскільки частина з них боронить нашу державу. Ми впевнені, що такі дії нам допоможуть,– зазначив Юрій Батурін. – Загалом виконана величезна робота з урахуванням торішнього складного періоду, який був викликаний агресією ворога. Тому заздалегідь узгоджені з органами виконавчої влади на місцях графіки обмеження електричної енергії, графіки погодинних відключень та графіки аварійних відключень. Вони будуть застосовані тоді, коли виникне дефіцит потужності електроенергії, зважаючи на ситуацію, в якій перебуватиме енергосистема.

Крім того, він зазначив, що у підрозділі опрацьована схема дій з диспетчерськими службами на випадок надзвичайної ситуації, у разі її виникнення, схема нормального режиму переходитиме у схему обмеженого режиму, коли забезпечуватимуться електроенергією лише основні об’єкти життєдіяльності району й області в цілому.

Тож фахівці компанії зазначають, що стовідсотково виконали усі роботи, які планували. Напоготові – персонал, спеціальна техніка, засоби захисту, інструменти, обладнання, резерв аварійних запасів.

У свою чергу компанія звертається до споживачів, аби вони відповідально ставились до споживання електричної енергії, не вмикали одночасно енергоємні прилади, особливо у вранішні та вечірні години пік.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x