НовиниБезпекаОдружився і повернувся на фронт: «Азовець» з Умані про...

Одружився і повернувся на фронт: «Азовець» з Умані про життя після полону

-

- Advertisment -

20-річний воїн «Азову», уродженець Умані Антон Штукін більше року провів у російському полоні. Днями він розповів журналістам «Голосу Америки» про те що довелося пережити в катівнях загарбників та про своє життя після полону.

Початок повномасштабного вторгнення росіян Антон зустрів з побратимами у Маріуполі. Двічі поранений він брав активну участь в обороні «Азовсталі», і коли оголосили про здачу в полон ─ дві доби відмовлявся виходити до росіян. Каже, знав, що катуватимуть довго і безжально.

20 травня 2022 року, за наказом командування, українські військові здались у полон. Антон був у групі полонених, кого направили в Оленівку. Допити і тортури росіяни влаштовували щодня, з перших хвилин перебування. З українських захисників вибивали зізнання у підриві драмтеатру та вбивствах цивільних.

Били так, згадує Антон, що на тілі не залишалося жодного живого місця. І за першим сфабрикованим вироком росіяни засудили 19-річного юнака на 24 роки ув’язнення.

Крім фізичних катувань застосовували психологічний тиск, морили голодом, тримали у нелюдських умовах.

Одного разу з Оленівки Антону вдалося додзвонитися до батька, повідомив що живий і де знаходиться. За тиждень до теракту в Оленівському сізо Антона з товаришами перевели до донецької в’язниці.

Сергій Штукін  – батько Антона – в Умані організував навколо себе родини військовополонених і більше року проводив активну діяльність по приверненню уваги суспільства до стану українських захисників в російському полоні.

Він добився офіційного статусу військовополоненого для Антона і привернув увагу не лише українських, але й іноземних ЗМІ.

Під час одного з обмінів, 6 травня 2023 року, через рік після ув’язнення, Антона звільнили з полону і повернувся додому.

Юнак повернувся зі значними травмами, схудлий на половину своєї ваги. Лікування та реабілітація тривали майже пів року. За цей час Антон одружився і прийняв рішення продовжити службу у війську.

Молодший сержант Антон Штукін, військовослужбовець Національної гвардії України повернувся на Донбас і захищає Україну.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x