додому Новини Черкащина На Черкащині стартував унікальний проект: під прицілом Мошни

На Черкащині стартував унікальний проект: під прицілом Мошни

0

У селі Мошни, що під Черкасами, стартував унікальний проект – культурний вимір села Мошни. Проект ініціювала громадська організація «Україна інкогніта» за підтримки IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives.

У рамках проекту буде проведено різнобічне дослідження об’єктів культурної спадщини Мошнів, створено цифрові копії – масштабні тривимірні моделі, окремий сайт, інформаційні стенди, компанія з популяризації, банери, семінари та брифінг. Проект передбачає тісну роботу з місцевою громадою і має на меті навчити людей правильному поводженню із культурною спадщиною.

Проводиться геодезична та фотограмметрична зйомка неймовірної Преображенської церкви. Окрім церкви, оцифрують еллінську школу, яка перебуває в аварійному стані, і унікальний будинок лікаря.

На фото колишня жіноча гімназія із грецькою мовою викладання – еллінська школа, як її колись називали. Зведена у 1901 році. Можливо, цей проект змінить її долю.

Мошни. Будинок лікаря зведений Владиславом Городецьким на замовлені внучки Воронцова, Катерини Балашової. Один із найгарніших дерев’яних будинків України.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version