НовиниЧеркасиНа Черкащині провели семінар для енергетиків країни

На Черкащині провели семінар для енергетиків країни

-

- Advertisment -

Минулого тижня АТ «Українські розподільні мережі» провело навчання сучасним методам діагностики енергообладнання для шести державних операторів системи розподілу, повідомляє пресслужба ПАТ “Черкасиобленерго”. Семінар на тему: «Сучасні методи діагностики та випробувань силових кабелів, трансформаторів та акумуляторних батарей» відбувся на базі ПАТ «Черкасиобленерго». Головна мета навчання  отримання нових знань європейського рівня обслуговування мереж, відновлення та модернізація енергосистеми країни та обмін досвідом. 

Рішення про проведення серії навчань для енергетиків країни було ухвалене під час наради у Міністерстві енергетики України стосовно готовності енергооб’єктів до осінньо-зимового періоду. Нагадаємо, АТ «Українські розподільні мережі» набуло право акціонера вже у семи операторах системи розподілу електроенергії у різних регіонах країни.

Як розповів в. о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк, участь у семінарі взяли інженерно-технічні представники ПАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ «Черкасиобленерго», АТ «Харківобленерго», АТ «Хмельницькобленерго», АТ «Миколаївобленерго». В якості експертів, які поділились знаннями, були запрошені представництва компанії Megger та ПП «Авега».

– Ми вирішили, що найефективніша інвестиція – це навчання, тому розпочали серію семінарів, яка допоможе нам запровадити в Україні європейські стандарти обслуговування мереж. З цією метою ми запросили компанію Megger, з якою вже не вперше співпрацюємо,– зазначив в. о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк.– На майбутнє плануємо провести навчання для кабельників на потужностях однієї з компаній, де також використовуватимуться європейське обладнання та сучасні технології навчання.

В свою чергу менеджер з продажів та технічного супроводу компанії Megger Анатолій Гліжин запевнив, що компанія націлена на якісну співпрацю з енергетиками країни.

– Наша компанія є світовим лідером у виробництві випробувального та діагностичного обладнання, де представлений дуже широкий спектр продукції та може використовуватися для підтримки усіх енергомереж. Тож наша головна мета – допомогти енергетикам України якісно виконувати їх обов’язки,– прокоментував Анатолій Гліжин.

Про важливість таких навчальних процесів наголосив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. Він відзначив, що українських енергетиків очікує спільна робота з відновлення та модернізації енергомереж, тому вже зараз маємо накопичувати знання та впроваджувати їх практично.

– Приємно, що наше Товариство стало місцем для проведення навчального процесу і ми мали можливість прийняти гостей п’яти державних енергокомпаній, поділитися напрацюваннями, оволодіти новими знаннями. Нині є дуже важливою така тісна комунікація між операторами системи розподілу для ефективних виробничих процесів. Тож  ми вдячні представництву «Українських розподільних мереж» за пропозицію провести навчання на базі ПАТ «Черкасиобленерго», а також експертам за те, що поділилися своїми знаннями. Окрема вдячність колективу нашого Товариства, який працював над організацією цього заходу,– зауважив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

Він додав, що такі навчання дадуть можливість підвищити якість обслуговування кабельних мереж, які обслуговує ПАТ «Черкасиобленерго», та в цілому по всій території України.

Семінар проходив протягом двох днів та складався з теоретичної та практичної частини. Спочатку учасники заходу мали можливість прослухати навчальний матеріал щодо основних методів випробувань силових кабелів, застосування неруйнівних методів випробувань ізоляції кабельних ліній, основних методів перевірки та діагностики працездатності акумуляторних батарей та інші питання. Далі енергетики могли побачити наочно, як працює те чи інше обладнання на практиці.

Зокрема директор компанії «Авега» Роман Ємельянов розповів учасникам семінару про безпропальні методи локалізації кабельних пошкоджень у кабелях з ізоляцією зі зшитого поліетилену у тому числі й кабелях зі старими типами ізоляції.

– Впровадження таких методів дозволяє максимально зберегти ізоляцію кабелів, і найголовніше, що ці методи дозволяють з досить високою долею достовірності прогнозувати остаточний ресурс ізоляції. Тож використовуючи такі методи, ми безпосередньо впливаємо на надійність кабельних мереж,– розповів про важливість таких інновацій у енергетиці Роман Ємельянов.

По завершенню семінару кожен учасник отримав сертифікат про успішне засвоєння навчання, крім того компанія «NEO electric» презентувала шести компаніям операторам системи розподілу енергообладнання та сертифікати зі знижкою 50% на здійснення майбутніх закупівель.

– У випадку, якщо оператори системи розподілу потребуватимуть оперативного відновлення внаслідок атак ворога, ми готові їм допомагати гуманітарними вантажами на безоплатній основі,– заявив генеральний директор ТОВ «NEO electric» Павло Леман.

Наостанок кожен із учасників отримав як для себе, так і для свого підприємства корисні знання, знайомства, досвід та позитивні враження.

– Від нашого підприємства участь у семінарі взяли фахівці високовольтних мереж, міських мереж, технічної дирекції. Кожен для себе отримав щось нове, пригадав раніше вивчений матеріал, напрацював перспективи на майбутнє. Зокрема раніше я не працював з таким обладнанням, тому надалі зможу опанувати використання такого обладнання у роботі. Вдячний ініціаторам заходу та ПАТ «Черкасиобленерго за теплий прийом»,– поділився враженнями інженер провідний служби діагностики ізоляції та захисту від перенапруг ПАТ «Запоріжжяобленерго» Сергій Кавун.

– Ми розібралися з новітніми методами, які будуть використовуватися. Для нас – це майбутнє, тому що таких кабелів з ізоляцією зі зшитого поліетилену поки-що небагато в Україні,– сказав заступник начальника СДІЗП АТ «Харківобленерго» Максим Цимбал.

Важливість заходу відзначили і керівники операторів системи розподілу, які також взяли участь у семінарі.

– Ми давно очікували заходів такого формату, тому дуже вдячні організаторам та компаніям з виробництва енергетичного обладнання за важливу підтримку як знаннями, так і необхідним обладнанням. Переконаний, що такий досвід є дуже корисним для технічних працівників, оскільки вони опанували нові технології, познайомились з новим обладнанням, підвищили кваліфікацію. І для наших колег нові знання також стануть у нагоді. Тож такі зустрічі, безперечно, дадуть можливість рухатися вперед та спільно відновити і осучаснити наші енергомережі,– підсумував в.о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Вадим Данилків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x