додому Новини Черкащина На Черкащині показали село, яке може зникнути з мапи вже за 15...

На Черкащині показали село, яке може зникнути з мапи вже за 15 років (ФОТО)

3

Житель Чигирина Володимир Вовкогон показав сучасні фотографія села Полуднівка, що розташоване за 26 км від Чигирина. Нині це село в ходить до Чигиринської громади. Нині населений пункт зникає, хати розвалюються.  

«Полуднівка-моє рідне село. Тут пройшло моє дитинство. Село розміщене вздовж річки, де були водяні млини, плавали гуси, качки де ми з допомогою корзини ловили в’юни, бубирі і де було близько 1500 дворів», – написав він на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Після Другої світової війни, на якій загинуло 135 жителів Полуднівки, село відродилося. Тут вирувало життя, будувались ферми, фельдшерський пункт, де працювало два медики, і де народжувались малюки, побудували сільський клуб, де щомісяця місцеві актори ставили прем’єри українських класиків, а жіночий ансамбль виступав на сценах Кам’янки, Сміли, Черкас. А це були 50-60 роки минулого століття.

На початку 1910 р. в селі проживало 1300 православних, а на початку 2023 р. в селі проживає 30 осіб.

«Село помирає і доля його, як доля багатьох хуторів Чигиринщини- Самбросівки, Гненного, Вербівки, Бурякового та інших. Пройде максимум 15 років і село Полуднівка зникне з карти України. Жах!», – написав він.

У селі Збереглася пам’ятка архітектури — дерев’яна церква, збудована 1864 року. Автобусне сполучення з райцентром відсутнє.

 

 

3 КОМЕНТАРІ

    • Може нам іноземців залучати, щоб показали як потрібно відроджувати села. Дай Бог після нашої перемоги🇺🇦 будемо відроджувати і села і міста наші.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version