додому Новини Черкащина На Черкащині показали оленів, яких уже п’ять років розводять лісівники

На Черкащині показали оленів, яких уже п’ять років розводять лісівники

0
328

На 146 гектарах вольєру Пехівського лісництва філії “Звенигородське лісове господарство” зараз мешкає 59 оленів. Про це інформує Центральний лісовий офіс.

В угіддях філії лісівники почали розводити їх у 2017 році. Тоді облаштували вольєр та заселили 9 особин – 7 самок та 2 самці. Лісівники створили всі необхідні умови для тварин, тож тут вони почуваються комфортно і в безпеці.

Саме зараз триває сезон зимової підгодівлі тварин. Олені полохливі і зазвичай тримаються подалі від людей, та до підгодівельних майданчиків навідуються дуже часто, знають коли їх наповнюють і ходять поруч.

“Працівників лісництва вони не бояться, адже до їх запаху звикли. Також добре знають як виглядає і звучить авто, на якому привозять їжу, тож не полохаються,” – розповідає мисливствознавець Звенигородської філії Олександр Шевченко.

Зимова підгодівля для тварин необхідна. Це допомагає їм легше пережити зиму і зберегти популяцію, тому лісівники виконують цей обовʼязок на 100%.

Для того, щоб дикі тварини завжди були забезпечені поживою, в угіддях філії функціонує близько 70 підгодівельних майданчиків різної пропускної спроможності і 130 солонців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x