додому Новини Черкащина На Черкащині пануватиме «європейська зима» – синоптик

На Черкащині пануватиме «європейська зима» – синоптик

0

У місті Черкаси та області установиться волога європейська зима. Про це пише начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Поточний тиждень – найтемніший у році. 22 грудня 2023 року о 05:27 за київським часом Сонце займе найнижчу точку відносно земного горизонту, і настане зимове сонцестояння. Ніч із 21 на 22 грудня буде найдовшою в році, а день 22 грудня – найкоротшим, триватиме лише 8 годин. Але вже 25 грудня він почне збільшуватися. «Сонце – на літо, зима – на мороз», – говорили у народі.

Проте, у цьому році атмосфера «працює» не за правилами. Циклони несуть на Черкащину тепло у супроводі періодичних опадів у вигляді дощу, мокрого снігу та рвучкого вітру. Сніговий покрив суттєво зменшиться, місцями зійде повністю. Слабко мерзлий грунт дозволить талій воді поповнити вологозапаси.

У вівторок та середу часом невеликий дощ. Середньодобові температури 4-5º тепла. Температура впродовж доби плюсова: вночі 0-5º, вдень аж 3-8º.

21-22 грудня надходження тепла дещо зменшиться. Температура вночі 0-2º тепла, вдень 4-6º тепла. У четвер без істотних опадів, у п’ятницю – помірний дощ.

Читайте також:

Черкащанка стала бронзовою призеркою чемпіонату України

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version