НовиниБезпекаНа Черкащині в річці зафіксували масовий мор риби (ФОТО,...

На Черкащині в річці зафіксували масовий мор риби (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На річці Рось в Стеблівському водосховищі активісти зафіксували масовий мор риби. Про це повідомила місцева журналістка Галина Добровольська на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

За її словами, передував трагедії багатотижневий сморід. Особливо на греблі був жахливий запах сірководню. Сигнали летіли в усі інстанції.

«Там побували фахівці і нефахівці. Всі відчували ТОЙ запах. З огляду на прогноз погоди всі розуміли, що задуха неминуча… У Рось ідуть скиди по ВСІЙ її протяжності. Вони стікають згори та акумулюються у гігантських об’ємах саме тут, у Стеблеві. І Стеблівське водосховище в силу особливості будови греблі через її малу проточність перетворилося на біореактор. Спека, цвітіння води токсичними водоростями, слабкий водообмін не могли не зробити цієї чорної справи», – зазначила вона.

Вона сподівається, що поліція встановить тих, чиї дії привели до екологічного лиха.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Роман
Роман
8 місяців тому

На Черкащині в річці зафіксували масовий мор риби на річці Рось в Стеблівському водосховищі активісти зафіксували масовий мор риби.
Тут і самі фермери винуваті біля водойми річок і канав луг-сінокіс розорали впритул до ставків а цим вчинком вони тобто фермери замулюють річки,ставки і підземні води та хімічним хімією коли обробляють так звані поля біля водойм ,по дукументаг луг-сінок а в реальному часі поля біля водойми річок і коли обробляють так звані поля гірбицидами ця хімія потрапляє в водойми річок. Ставки і річки та грунтові води це одне ціле .Можна сказати так державна структура управління нормальні штрафи виписувати а не взяткою і не зміг откупитися то і остальні фермери не лізли то і річки та грунтові води були чисті і риба була би в порядку а на лугаг птиці гніздилися і зайчик і.т.д….
А то в Черкаській області в Канівськом районі от села Пекарі і до села Межирич біля водойми річок луг весь розорений і там вносять сильніші гірбицидами для гібридної сої та кукурудзи і ця хімія потрапляє в водойми річок Рось та річка Росава.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x