НовиниЧеркащинаНаймасштабніша бізнес-подія Черкащини — міжнародний економічний форум-2023

Наймасштабніша бізнес-подія Черкащини — міжнародний економічний форум-2023

-

- Advertisment -

Наймасштабніша бізнес-подія Черкащини — міжнародний економічний форум-2023. Тут зустрілися українські та іноземні компанії, міжнародні організації та фонди, керівники малих і середніх підприємств, потенційні інвестори та партнери. Економіка України в умовах війни та людський капітал як найдорожча інвестиція – ось про що говорили.

ІГОР ТАБУРЕЦЬ/ НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

Кожен, хто тут присутній, чим би він не займався, робить Україну сильнішою. Це від нашого тваринництва, наших аграріїв, від вирощення зерна до реалізації експорту різних видів продукції: меду, переробки. Але водночас я дуже дякую, що в основній своїй місії ви вбачаєте також і таку максимальну допомогу нашим Збройним Силам.

Учасники форуму обговорили нові реалії бізнесу. Заступник міністра економіки розповів, зокрема, про проект електронного бронювання працівника. Новація передбачає, що керівник підприємства може забронювати військовозобов’язаного за декілька хвилин. Це має підтримати бізнес в умовах війни.

ІГОР ФОМЕНКО/ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ І ФІНАНСІВ

Чому важливо розвиток і підтримка і сприяння розвитку бізнесу, економічної активності? Тому що весь бюджет 2024 року йде на війну. Гроші, як гроші на війну, нам не дає ніхто. Нам дають матеріально-технічну допомогу у вигляді техніки і так далі. Але грошей на війну не дають.

Президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зазначає: щоб співпрацювати із Євросоюзом, важливо шукати нові методи взаємодії.

ГЕННАДІЙ ЧИЖИКОВ/ ПРЕЗИДЕНТ ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВОЇ ПАЛАТИ УКРАЇНИ

я думаю, що ми всі повинні зробити крок назад і зрозуміти, ми йдемо всерйоз і надовго в ЄС, ми повинні їх зрозуміти і щоб вони нас зрозуміли.

Голова правління ПрАТ “МХП” Юрій Косюк розповів, з якими викликами  зіштовхнувся бізнес в умовах війни.

ЮРІЙ КОСЮК / ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ПрАТ «МХП»

Кожен третій чоловік із компанії пішов захищати країну. Ми не зменшили виробництво, а десь трохи взяли інших, а всю роботу, яка раніше називалась «чоловіча», почали виконувати жінки.

Юрій Косюк переконаний, в українського бізнесу – широкі перспективи.

ЮРІЙ КОСЮК / ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ПрАТ «МХП»

Ми абсолютно унікальні, ми такі голодні, драйвові. Не бійтеся ні європейського, ні німецького, ні французького підприємця чи виробника. Ми дуже креативні, ми дуже активні. Єдине що для цього потрібно: бути активним, креативним, розумним, швидко вчитися та швидко адаптуватися.

Якою має бути країна у складі Європейського союзу? Що ми можемо дати і чому західні партнери мають нас підтримувати? Розповів голова наглядової ради ЕФІ ГРУП Ігор Ліскі.

ІГОР ЛІСКІ/ ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ EFI GROUP

ми вже маємо думати, планувати, проектувати Україну, яка, по-перше, буде спроможною, ефективною, а саме головне – буде потрібною їм. Тому ми маємо будувати відразу сучасні інноваційні підприємства, ми маємо відразу мати максимальну додану вартість.

Обговорили також питання адаптації ветеранів та створення для них робочих місць. Завдання розглядали в контексті людського капіталу як найдорожчої інвестиції

ІГОР ТАБУРЕЦЬ/ НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

я хотів би закликати кожного роботодавця робити власну стратегію реінтергації ветеранів на робочих місцях. Надважливим є питання саме реінтеграції та реабілітації наших захистників і захисниць

У підсумку форуму ухвалили два меморандуми про співпрацю влади та бізнесу. Один з таких підписали Ігор Табурець та голова наглядової ради EFI Group Ігор Ліскі. За цим договором, в області планують почати будівництво нового потужного переробного підприємства

ІГОР ТАБУРЕЦЬ/ НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

це ми ще раз підкреслюємо те, що саме економічна стійкість України, безпосередньо Черкащини, вона буде визначальною в нашій перемозі над рашизмом, в нашому просуванні до європейський спільнот, до європейських цінностей. Переконаний, що Черкащина має в цьому плані займати лідируючі позиції

Інвестиційна компанія EFI Group створює підприємства із «нуля». Наразі на Черкащині вже мають одне підприємство, у планах іще одне.

ІГОР ЛІСКІ/ ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ EFI GROUP

Як ми обираємо локацію? В першу чергу, це – логістика, доступ до сировини і робочої сили, потенціал людей. Але не менш важливим є відносини з громадою, відносини з військовою цивільною адміністрацією. Маю зазначити, що на Черкащині ми знайшли розуміння і підтримку.

Серед присутніх – експрем’єр-міністр Анатолій Кінах. На його переконання, нині важливо відновлювати економічну самодостатність України і знизити залежність від зовнішнього фінансування.

АНАТОЛІЙ КІНАХ/ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНСЬКОГО СОЮЗУ ПРОМИСЛОВЦІВ І ПІДПРИЄМЦІВ

черкаський економічний форум спрямовано на те, щоб максимально використовувати наш український потенціал: промисловий, природній, кадровий, інтелектуальний. Формувати свій власний, що має принципове значення і для перемоги над ворогом і для відновлення України від наслідків війни

У межах форуму також відбувся благодійний аукціон. Всі зібрані кошти спрямують на потреби ЗСУ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x