НовиниЧеркасиМерія Черкас скерує 13 млн грн постраждалим від ракетного...

Мерія Черкас скерує 13 млн грн постраждалим від ракетного удару

-

- Advertisment -

Черкаси оговтуються від ракетного удару. В результаті падіння бойової частини ракети Знищено будівлю готелю «Центральний», де переважно розташовувалися офіси комерційних фірм, торгівельні павільйони, вибиті ударною хвилею вікна та двері у житлових будинках. Інформує власкор ВІККА.

Міською радою прийнято рішення спрямувати 5 млн гривень для підтримки людей, чиє майно постраждало. Комісією  з обстеження уже нараховано 20 т кв. м вибитих вікон та дверей. Обсяг допомоги залежатиме від виявлених пошкоджень.

АНАТОЛІЙ БОНДАРЕНКО, МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧЕРКАС

Більше 500 віконних і дверних блоків потребують заміни. Це близько 4.5 млн. містом прийнято рішенні повністю компенсувати людям заміну вікон і дверей.

Не залишили сам на сам з проблемою і  платників податків до міського бюджету, представників малого та середнього бізнесу. По допомогу уже звернулися 50 підприємців. Для них міською радою також виділено 5 млн грн. Кожен із них може розраховувати на граничну виплату до 100 тисяч гривень. У департаменті економіки та розвитку наголошують, що це разова виплата. Гроші отримають за рахунок перерозподілу коштів загального фонду. Така муніципальна підтримка бізнесу в Україні відбувається вперше, тому потребує розробки механізму виплат.

ІРИНА УДОД, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ ЧМР

Враховуючи те що відповідно до бюджетного законодавства не можуть перетинатися джерела міський і державний так і повноваження з міськими і державними а компенсація це саме державні повноваження.і наше основне завдання на сьогодні пропрацювати механізм виплат як підтримки разової виплати і зробити це правильно

Завершальним кроком стане порядок затвердження виплат. Його обіцяють розробити уже за два тижні. А основною умовою отримання допомоги підприємцями є черкаська реєстрація та сплата податків до міського бюджету.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x