додому Новини Освіта Дружина Зеленського опікується ще однією багатодітною родиною на Черкащині (ВІДЕО)

Дружина Зеленського опікується ще однією багатодітною родиною на Черкащині (ВІДЕО)

0

Сімома дітьми опікується нині родина Кавунів зі Шполи. Найменшому 8 років, найстаршому 14. Вперше вихованці у цій родині з’явилися 17 років тому. Інформує власкор ВІККА.

У родині жартома кажуть, що кавун це їхня сімейна страва. Родина велика. Оксані Кавун доводиться майже весь день проводити на кухні.

ОКСАНА КАВУН, МАТИ-ВИХОВАТЕЛЬКА

Таке в нас є – якщо готую, то зразу багато. Якщо макарони готую, то кілограм одразу. Котлети, то ціле деко одразу запікаю, окорочка, бо діти люблять, то теж – по 2 кг за раз.

Тому у родині все намагаються робити разом і у кожного є свої обов’язки.

ОКСАНА КАВУН, МАТИ-ВИХОВАТЕЛЬКА

Дівчатка мені дуже допомагають. На кухні вчимося, Аліночка мені допомагає і Настя, такі дівчатка отзивчиві, добрі і вони стремляться до кращого.

Таких принципів у родині Кавунів дотримуються з появою першого вихованця якого взяли в інтернаті

ОЛЕКСАНДР КАВУН, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

В 2006 році ми відкрилися і взяли перших діток. Це була одна сім’я 2 хлопчика і 1 дівчинка. Через кілька місяців нам запропонували ще одну сім’ю з трьох дітей. 2.52 в Черкасах нам сказали, що ми маємо взяти цю сім’ю, бо в них така сама фамілія, як і в нас – Кавуни.

З появою у родині нових вихованців постало питання нового будинку. Його зводили майже 20 років. В основному своїми силами , подекуди допомагали доброчинники.

Максим раніше жив у інтернаті. Протягом року, відколи приєднався до родини Кавунів, навчився цінувати затишок і комфорт, який створюють батьки- вихователі.

Сестри Катя і Настя Бахмач у родині Кавунів уже 2 роки.

Після переїзду дітей та батьків до нового будинку  – з’явилися і нові потреби. З облаштуванням дому великій прийомній родині Кавунів допоміг Фонд першої леді Олени Зеленської. Закупили меблі та побутову техніку.

ОКСАНА КАВУН, МАТИ-ВИХОВАТЕЛЬКА

Ми перейшли в новий будинок. Багато чого не вистачало, бо цей будинок більший. Нам дуже домогли із побутом. Мультіварку, стільці, холодільник, кроваті, столи дітям


Взимку, за словами Олександра Кавуна, у будинку прохолодно. Тому голова сімейства активно думає про утеплення. За попередніми підрахунками, це коштуватиме близько 300 тися грн. У родині сподіваються на допомогу благодійників і активно готуються до холодів.

ОЛЕКСАНДР КАВУН, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

Опалення у нас дров’яне, ми заказали 4 машини дров і палимо всю зиму. Якщо сильні морози, то включаємо електрокотьол у нічний час. Дрова заготовлюємо осьо. Трошки вже привезли, але ще потрібно таку саму половину привезти.

YouTube video player

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version