НовиниОсвітаДружина Зеленського опікується ще однією багатодітною родиною на Черкащині...

Дружина Зеленського опікується ще однією багатодітною родиною на Черкащині (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Сімома дітьми опікується нині родина Кавунів зі Шполи. Найменшому 8 років, найстаршому 14. Вперше вихованці у цій родині з’явилися 17 років тому. Інформує власкор ВІККА.

У родині жартома кажуть, що кавун це їхня сімейна страва. Родина велика. Оксані Кавун доводиться майже весь день проводити на кухні.

ОКСАНА КАВУН, МАТИ-ВИХОВАТЕЛЬКА

Таке в нас є – якщо готую, то зразу багато. Якщо макарони готую, то кілограм одразу. Котлети, то ціле деко одразу запікаю, окорочка, бо діти люблять, то теж – по 2 кг за раз.

Тому у родині все намагаються робити разом і у кожного є свої обов’язки.

ОКСАНА КАВУН, МАТИ-ВИХОВАТЕЛЬКА

Дівчатка мені дуже допомагають. На кухні вчимося, Аліночка мені допомагає і Настя, такі дівчатка отзивчиві, добрі і вони стремляться до кращого.

Таких принципів у родині Кавунів дотримуються з появою першого вихованця якого взяли в інтернаті

ОЛЕКСАНДР КАВУН, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

В 2006 році ми відкрилися і взяли перших діток. Це була одна сім’я 2 хлопчика і 1 дівчинка. Через кілька місяців нам запропонували ще одну сім’ю з трьох дітей. 2.52 в Черкасах нам сказали, що ми маємо взяти цю сім’ю, бо в них така сама фамілія, як і в нас – Кавуни.

З появою у родині нових вихованців постало питання нового будинку. Його зводили майже 20 років. В основному своїми силами , подекуди допомагали доброчинники.

Максим раніше жив у інтернаті. Протягом року, відколи приєднався до родини Кавунів, навчився цінувати затишок і комфорт, який створюють батьки- вихователі.

Сестри Катя і Настя Бахмач у родині Кавунів уже 2 роки.

Після переїзду дітей та батьків до нового будинку  – з’явилися і нові потреби. З облаштуванням дому великій прийомній родині Кавунів допоміг Фонд першої леді Олени Зеленської. Закупили меблі та побутову техніку.

ОКСАНА КАВУН, МАТИ-ВИХОВАТЕЛЬКА

Ми перейшли в новий будинок. Багато чого не вистачало, бо цей будинок більший. Нам дуже домогли із побутом. Мультіварку, стільці, холодільник, кроваті, столи дітям


Взимку, за словами Олександра Кавуна, у будинку прохолодно. Тому голова сімейства активно думає про утеплення. За попередніми підрахунками, це коштуватиме близько 300 тися грн. У родині сподіваються на допомогу благодійників і активно готуються до холодів.

ОЛЕКСАНДР КАВУН, БАТЬКО-ВИХОВАТЕЛЬ

Опалення у нас дров’яне, ми заказали 4 машини дров і палимо всю зиму. Якщо сильні морози, то включаємо електрокотьол у нічний час. Дрова заготовлюємо осьо. Трошки вже привезли, але ще потрібно таку саму половину привезти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x