НовиниКриміналДва підприємства з Київщини забруднювали річку Рось, що протікає...

Два підприємства з Київщини забруднювали річку Рось, що протікає Черкащиною

-

- Advertisment -

Екологічна інспекція провела перевірки підприємств, які впливають на екологічний стан річки Рось, яка тече у межах Київської, Вінницької та Черкаської областей. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція столичного округу.

Небайдужі мешканці у 2023 році зібрали 25 тисяч голосів до Петиції про порятунок річки Рось. Після її розгляду Президент доручив уряду розібратися із проблемою довкілля.

Тому  Міндовкілля створило Міжвідомчу робочу групу, яка має займатися  оздоровленням та відновленням р. Рось. Таким чином група провела чотири виїзні наради в областях, де протікає ця річка.

Державна екологічна інспекція Столичного округу провела перевірку 34 суб’єктів господарювання, діяльність яких може впливати на стан Росі. Але вже зараз, за результатами попередніх перевірок у серпні-жовтні 2023 року, є невтішні висновки.

Інспекція встановила, що два підприємства скидали в річку води з перевищенням норми забруднюючих речовин. Ними виявилися:

– ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА», у період з 1.08.2023 по 11.08.2023 скидали води з перевищенням нормованих значень гранично допустимих скидів (ГДС) занечищувальних речовин по азоту амонійному та завислим речовинам.

– ТОВ КП «МИРОНІВКАВОДОКАНАЛ» у період з 27.09.2023 по 10.10.2023 здійснювали скид води з перевищення нормованих значень ГДС по азоту амонійному, фосфатам, ХСК, хлорид-іонам та БСК.

Ці об’єкти господарювання вже понесли відповідальність за шкоду.

«Обидва підприємства відшкодували збитки за завдану шкоду водним ресурсам за претензіями Держекоінспекції Столичного округу», — йдеться у повідомленні.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • На Черкащині річка Рось в районі Стеблівської ГЕС та міста Корсуня вже зацвіла. Місцеві активісти і журналісти зафіксували зниження рівня кисню у воді. Про це повідомила місцева журналістка Галина Добровольська-Погрібна на своїй сторінці в мережі Фейсбук.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x