НовиниОсвіта«Вікі любить пам’ятки»: Черкащина в ТОП-5 регіонів, які завантажили...

«Вікі любить пам’ятки»: Черкащина в ТОП-5 регіонів, які завантажили найбільше фотографій

-

- Advertisment -

Черкащина входить до п’ятірки регіонів, які завантажили світлини на конкурс «Вікі любить пам’ятки». На сьогодні учасники із Черкаської області завантажили 486 фото із 166 об’єктами. Про це повідомляють організатори проекту.

За їхніми словами, ТОП-5 регіонів за кількістю завантажених світлин: Київ (646 фото, які зображують 191 об’єкт), Черкаська (486 фото — 166 об’єктів), Івано-Франківська (428 фото — 74 об’єкти), Київська (404 фото — 125 об’єктів) та Чернігівська (401 фото — 90 об’єктів) області.

Знімки, які учасники завантажили на цей момент, представляють усі регіони нашої держави. Подані фото та відео відображають майже 2400 об’єктів нерухомої культурної спадщини — архітектури, історії, містобудування, садово-паркового мистецтва тощо.

У конкурсі, окрім основних номінацій, є також низка спецномінацій та відзнак: «Відео», «Війна руйнує пам’ятки», «Єврейська спадщина», «Елементи екстер’єрів», «Інтер’єри», «Німецька спадщина», «Фотоплівка» та «Визначні місця Харкова».
Особливістю конкурсу цього року в Україні, є те, що з безпекових міркувань завантажувати можна лише світлини та відео, що були зроблені до 30 червня 2023 року (включно), винятком є спецномінація «Інтер’єри», де немає обмежень за датою створення.
За весь час проведення конкурсу в Україні вже зібрали світлини майже 40 тисяч пам’яток. Загалом же у конкурсних списках — понад 96 тисяч пам’яток. До речі, це перша публічна і найповніша електронна база об’єктів нерухомої культурної спадщини України, яку створили волонтери за 12 років існування проєкту.
Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього до 31 жовтня слід завантажувати на Вікісховище роботи власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток. Уся необхідна інформація для участі доступна на сайті конкурсу у Вікіпедії: http://wlm.photo

Читайте також:

На Черкащині показали село, яке може зникнути з мапи вже за 15 років (ФОТО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Черкасець здобув три золота чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Спортсмен із Черкас Ілля Ковтун виборов три "золоті" нагороди чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. Про це повідомляє Відділення НОК...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x